Menu Premium

Gamers bouwen de meest waanzinnige dingen in mega hit Valheim

JeffreyHage 10/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De indiegame ‘Valheim’ is aan een (hele) flinke opmars bezig op de PC. Met al vijf miljoen verkochte kopieën is de game met recht een succes te noemen. Voorlopig kent de game (helaas) alleen een PC versie, maar Port Wizards baas Dan Hernberg wil de game graag ook naar de Switch porten. En nog meer goed nieuws: technisch is het in elk geval mogelijk!

Valheim naar de Switch: goed idee?

Als het aan de baas van Port Wizards Dan Hernberg ligt is de port een no-brainer; “I’m not sure if this is my “any game pick” but, right now I’m playing way too much Valheim and I would love to port that to Switch,” aldus Hernberg. En aangezien Valheim in Unity gebouwd is, is het technisch in elk geval mogelijk om de game naar de Switch over te zetten. Daarnaast kun je Port Wizards bijvoorbeeld al kennen van de Apex Legends port die het bedrijf eerder ook voor de Switch heeft gemaakt. En die speelt prima. Dat de game met vijf miljoen exemplaren een succes is, dat staat in ieder geval als een paal boven water. Gamers blijken er echter, naast het spelen van het spel, ook andere interessante dingen mee te doen..

Knap staaltje bouwen

Als je namelijk van bouwen houdt, kun je met Valheim je hart en ziel uitstorten. Wat dacht je bijvoorbeeld van die prachtige Notre Dame replica die je hieronder kan aanschouwen? Reddit gebruiker GIPv heeft dit illustere bouwwerk gebouwd en het is een zeer gedetailleerde replica van de Parijse kathedraal (voor hij door de brand werd verwoest weliswaar). De replica heeft de complete klokkentorens, spiraalvormige trappen én glas in lood ramen. De verdere structuur is gemaakt van hout met een stenen vloer; het gehele bouwwerk kostte GIPv zo’n tien uur om te maken, maar het resultaat is net echt! En voor de oplettende kijker: deze kathedraal is natuurlijk niet in de normale versie van Valheim gemaakt. GIPv heeft de debug mode van de game gebruikt zodat hij rond kon vliegen en het bouwen hem geen resources kostte. Desalniettemin is het een knap staaltje engineering!

I built Notre Dame cathedral. from r/valheim

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch