Menu Premium

GameMaker: Studio komt naar de Xbox One

Karen Koch 11/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Goed nieuws voor de aspirant ontwikkelaars onder ons: GameMaker: Studio komt naar de Xbox One. Binnenkort zal het dus mogelijk zijn om ook games die gemaakt zijn via GameMaker: Studio op de Xbox One te spelen, want de deal zorgt ervoor dat de games die ermee zijn gecreërd ook op Xbox One- en andere Windows-systemen worden ondersteund.

Eerder dit jaar heeft Sony een soortgelijke deal met YoYo Games, eigenaar van GameMaker: Studio, gesloten. Sinds maart dit jaar bestaat er dus al support voor de PlayStation-systemen, als het op dit programma waarmee games in elkaar worden gezet aankomt. GameMaker is een enorm populaire manier om games te creëren, vooral onder de indie-studios. Zo zijn onder andere titels als Risk of Rain, Nidhogg en Gunpoint met deze engine gemaakt. Dat YoYo Games nu deals met zowel Sony als Microsoft heeft lopen, maakt het leven van de gemiddelde indie-ontwikkelaar een stuk makkelijker. Nu kunnen ze namelijk simpelweg hun game bouwen in GameMaker en kunnen ze deze vervolgens vlekkeloos overzetten naar andere systemen.

Support voor de op Windows gebaseerde systemen gaat per onmiddelijk in. Vanaf vandaag worden Windows RT, Windows 8.1 en Windows Phone 8.1 al ondersteund, en ook latere versies zullen dezelfde ondersteuning krijgen van YoYo Games. Later dit jaar komt er ook een GameMaker: Studio export uit, speciaal voor de Xbox One. Deze zal beschikbaar worden gesteld aan ontwikkelaars voor de Xbox One. Hiervoor zullen ze wel een speciale dev kit nodig hebben.

GameMaker: Studio komt naar de Xbox One

GameMaker: Studio komt naar de Xbox One

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch