Menu Premium

Game director Tom Chilton verlaat World of Warcraft

Mark Hoogland 14/10/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een kleine maand na de release van z’n laatste expansion, Legion, wisselt de bekendste MMORPG aller tijden van stuurman; game director Tom Chilton verlaat World of Warcraft na meer dan tien jaar voor de game gewerkt te hebben. Hij maakte dit nieuws gisteravond bekend via een post op Battle.net.

Chilton kwam in 2004 bij Blizzard werken om als senior game designer aan de slag te gaan bij World of Warcraft. In z’n afscheidspost rijdt-ie een flink stuk memory lane af, terug naar de tijd dat WoW – als zijnde Friends & Family Alpha – nog geen Horde of PvP kende, spelers nog inbelden met hun modem en je maar kon levelen tot level 25. Tom Chilton fungeerde als game director sinds de expansion Cataclysm uit 2010. Hij verlaat WoW overigens allerminst op een slecht moment; Legion verkocht binnen 24 uur meer dan 3 miljoen exemplaren!

Na World of Warcraft vaarwel te hebben gezegd met een mix van ‘opwinding, verdriet en dankbaarheid’, meldt Chilton dat zijn tijd binnen Blizzard zeker niet tot een einde komt; de beste man gaat binnen de studio aan de slag met een nieuw, niet nader verklaard project. World of Warcraft zal vanaf nu worden aangevoerd door Ion Hazzikostas, zelf ook al meer dan acht jaar werkzaam als designer voor de game.

Bron: Battle.net

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch