Menu Premium

World of Warcraft Legion verkoopt als een malle

Roy de Keijzer 08/09/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wie zei dat World of Warcraft al tijden dood is moet zich toch even goed achter de oren krabben. World of Warcraft Legion verkoopt namelijk als een malle! Sterker nog de koning der MMO’s bereikt weer spelersaantallen die Blizzard lang niet meer heeft weten te bereiken.

Na bijna 12 jaar World of Warcraft lijkt het er toch op dat de uitbreiding Legion weer nieuw leven in de beroemde MMO weet te blazen. De verkoopcijfers op de launchdag van Legion lagen rond de 3,3 miljoen, zo laat Blizzard weten. Dit is vergelijkbaar met de verkoopcijfers van de launchdag van eerdere expansions Warlords of Draenor en Cataclysm.

Tijdens de eerste week wist Legion nieuwe hoogtes te bereiken in het aantal spelers wat tegelijk online was. Dit lag volgens Blizzard op gelijke hoogte ten tijde van het debuut van Cataclysm. Dat is 6 jaar geleden! De vraag blijft natuurlijk of dit over twee maanden nog steeds zo is, met Cataclysm en Warlords of Draenor druipten de spelersaantallen namelijk sterk af na een paar maanden.

Blizzard hoopt met de nieuwe features de spelers te blijven boeien, zodat ze langer in de wereld van Warcraft blijven rondhangen. De nieuwe Demon Hunter klasse, het Artifact wapensysteem en een zee aan nieuwe content in de nieuwe Broken Isles zone moeten hiervoor gaan zorgen. Blizzard is ook bezig met de voorbereidingen van de grote 7.1 patch genaamd: Return to Karazhan, die een van de bekendste oude WOW raids een nieuw sausje gaat geven.

Ben jij weer WOW-verslaafd geworden met de komst van Legion? Of ben je het alweer zat? Laat het weten in de comments!

Bron: Eurogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch