Menu Premium

FunPlus Phoenix wint de League of Legends 2019 World Championship

Reilly 11/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dit weekend vond de finale van de negende League of Legends World Championship plaats. De strijd om de trofee (en het prijzengeld) vond plaats tussen het Chinense FunPlus Phoenix (FPX) en het Europese G2 Esports (G2). FunPlus Phoenix is uiteindelijk als winnaar uit de bus gekomen. De finale vond dit jaar plaats in Parijs.

Opening Ceremony

Natuurlijk was de main event van de avond de wedstrijd tussen FPX en G2, echter is bij het League of Legends World Championship de opening ceremony ook altijd wel iets om naar uit te kijken. Riot Games, ontwikkelaar van League of Legends, heeft door de jaren heen al vele spectaculaire opening ceremonies opgezet. Dit jaar was dat niet anders. Valerie Broussard mocht de show aftrappen met een muzikaal optreden. Al snel werd ze afgelost door League of Legends muziekgroep True Damage, die het nummer “GIANTS” live deed. Indrukwekkend aan de show was vooral de integratie van holografische effecten in combinatie met de optredens. De effecten waren niet alleen maar onderdeel van de show; ze waren op zo’n wijze geprogrammeerd dat het een onderdeel was van de choreografie van de dansers. Hieronder kun je de hele show terugkijken.

De finale

Maar goed, hoe leuk zo’n show ook is…uiteindelijk gaat het natuurlijk om een uiterst spannend potje League of Legends van het hoogste niveau. Zo spannend was de strijd echter helaas niet. FunPlus Phoenix domineerde de finale compleet en won uiteindelijk met 3-0 van G2 Esports. FunPlus Phoenix bleek in totale controle van de finale te zijn; G2 Esports leek geen schijn van kans te maken.

Eenmaal de strijd gestreden werden de teams natuurlijk ook geïnterviewd. G2 Esports stelde zich professioneel op. De founder en CEO van G2 Esports was duidelijk gefrustreerd – (“Fuck!”) – maar was ook sportief genoeg om toe te geven dat FPX simpelweg beter had gespeeld.

FPX op hun beurt waren niet erg onder de indruk van G2. Op de vraag “Why do you think you were so much better than your opponent as a team?” antwoordde FPX: “Today, I don’t think it’s because we performed especially well. It’s because our opponents didn’t really perform.”

Leuke bankrekening

Voor FPX’s indrukwekkende prestatie worden ze flink beloond: minimaal nemen ze $834,375 mee naar huis. “Minimaal” is hier kernwoord; de totale prijzenpot is nog niet bekend. Van het totale bedrag mag de winnaar echter 37.5% krijgen. Riot Games heeft een minimaal bedrag beschikbaar gesteld van $2,225,000 (waardoor 37.5% dus $834,375 is). De rest van de prijzenpot wordt gefinancierd door in-game verkopen van microtransactions. Het is nog niet bekend hoeveel dat uiteindelijk bedraagt. Vorig jaar was de totale prijzenpot $6,450,000. Hoe dan ook: de jongens van FPX zullen vast niets te klagen hebben.

Naast het geld mag FPX natuurlijk ook de trofee naar huis nemen. Bovendien worden ze vereeuwigd in het spel zelf door middel van in-game skins gebaseerd op input de winnende spelers.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch