Menu Premium
Loading...

League of Legends Finale in Korea: “Esports met een hoofdletter E”

16/11/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Onze grote vriend Yun is terug uit Korea. Dan hebben we het natuurlijk over Zuid-Korea, en niet het noorden. Daar is hij namelijk naar toe gegaan op eigen kosten voor onder andere de League of Legends World Championship finale. En omdat hij daar toch al is, lijkt het ons leuk om ook gelijk te kijken hoe groot gaming en esports nou werkelijk is in het land. Hoe erg leeft het, en wat krijg je er van mee in het dagelijkse leven?

Gaming zit in de Koreaanse cultuur

Zuid-Korea, het land met gemiddeld het snelste internet ter wereld. Het land waar de beste pro-gamers nationale helden zijn. Het land waar je op elke hoek van de straat wel een PC Bang (gaming café) kan vinden. Kortom, op papier the place to be als het gaat om gamen en esports. Maar is dat daadwerkelijk ook zo? In dit item zal Yun zijn ervaring In Zuid-Korea met jullie delen.

The crownless are finally kings!

De uitslag is inmiddels al een tijdje bekend. De grote strijd tussen Fnatic tegen Invictus Gaming werd uiteindelijk makkelijk gewonnen door de LPL team Invictus Gaming uit China. Elke League of Legends kijker had natuurlijk graag een spannende best of 5 series willen zien. Maar daar hadden de Chinezen totaal geen zin in. Het werd een snelle 3-0 winst, en is qua tijd de snelste finale ooit gespeeld van alle World Championships in League of Legends.

Hoe dan ook, het is een geweldige ervaring om het een keer mee te maken. En mocht het jou ook leuk lijken om dit een keer live te zien, dan hebben we goed nieuws. Volgend jaar komt de League of Legends World Championship naar Europa. Riot Games kennende zal het evenement gaan plaatsvinden op verschillende locaties. Waar precies is nog niet helemaal bekend, maar we weten in ieder geval dat de finale in Parijs zal zijn.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch