Menu Premium

From Software wil een breder publiek aanspreken met Bloodborne

Karen Koch 13/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een nieuwe IP waar veel mensen warm voor lopen, is natuurlijk de PlayStation 4-exclusive Bloodborne. Eerder is al bekendgemaakt dat de game minder zal draaien om een defensieve speelstijl dan spirituele voorgangers Dark Souls en Demon’s Souls. From Software wil een breder publiek aanspreken met Bloodborne en daarom is de keuze gevallen op een aanpassing in de oriëntatie van de game.

Dark Souls en Demon’s Souls staan heel erg bekend om de enorme moeilijkheidsgraad. Hierbij komt natuurlijk een super defensieve speelstijl kijken, als je rond rent als een kip zonder kop overleef je de tutorial niet eens in deze games. Hoewel dit een factor is die door veel gamers werd geprezen, is het ook iets dat andere potentiële gamers bij de games heeft weggehouden. From Software zegt wel dat ze de fans van de Souls-series niet willen vervreemden en dus wel de moeilijkheidsgraad erin houden, maar ook dat ze de gamer niet meer te hard willen straffen wanneer ze doodgaan.

From Software houdt vol dat de Souls-fans de ambassadeurs van de game zijn en zullen blijven, maar toch hoopt de ontwikkelaar meer mensen in de ervaring te betrekken. Het nieuwe online concept dat ze voor deze game hebben verzonnen, zou hierbij moeten helpen.

De game zal dus vriendelijker, maar zeker niet makkelijker worden. Gamers zullen nog altijd doorzettingsvermogen moeten hebben, maar zullen niet meer elke vijf stappen met een game over-screen worden begroet. Of het From Software gaat lukken om de moeilijkheid van de Souls-games erin te houden, terwijl ze ook nieuwe gamers naar Bloodborne toetrekken, zal volgend jaar duidelijk worden. De game zal in 2015 exclusief op de PlayStation 4 verschijnen.

From Software wil een breder publiek aanspreken met Bloodborne

From Software wil een breder publiek aanspreken met Bloodborne

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch