Menu Premium

From hero to zero: Geshin Impact’s community ernstig verdeeld

JeffreyHage 07/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De mobile game Geshin Impact gaat als een kanon. De game harkte binnen no-time 1 miljard dollar binnen en dus lijkt het allemaal rozengeur en maneschijn. Niet dus. Er komen nu toch ook andere verhalen over met name de toxiciteit van Geshin Impact’s community naar buiten. De hashtag #BoycottGenshin kwam boven drijven nadat er discussie was ontstaan over Hilichurls – een veel voorkomende enemy. Er zijn ook verhalen bekend van gamers die boos zijn over het uitstellen van nieuwe content. Dus, waarom is de community van deze game zo boos?

Veel verschillende redenen

Er zijn veel verschillende redenen die de mogelijkheid in zich droegen om de eerder genoemde hashtag de wereld in te helpen. Zo doet de eerder genoemde enemy Hilichurls een bepaald (aanstootgevend) dansje voor je het gevecht gaat met hem. Ook zijn veel mensen kwaad vanwege het gerucht over gaming content die wellicht uitgesteld gaat worden. Ook zijn er aantijgingen gedaan over racisme en kleur ongelijkheid bij de speelbare karakters (Xinyan en Kaeya). Als je alles netjes meet lijkt het aanstootgevende dansje van Hilichurls vooralsnog het sterkste argument te zijn voor promotie van de hashtag. De dans is een versie van een inheemse Aziatische dans, die voor veel gamers blijkbaar als aanstootgevend wordt gezien. In het filmpje hieronder kun je het dansje zelf zien (let op: het is maar kort te zien!). Gamers hebben duidelijk steeds kortere teentjes.

De community die in brand staat

Een community die verdeeld is, dat is niks nieuws als het om games gaat. Een goed voorbeeld is het #EAgate schandaal, waarbij FIFA icons werden verkocht voor écht geld. Iedereen viel hier (terecht) over, waardoor de hele community in brand stond. Daarnaast is de Call of Duty fanbase ook nog vaak in het nieuws met hun gemopper en soms zelfs gedreig vanwege de balans van bepaalde wapens. Wat vinden jullie? Moet Geshin Impact iets aan het dansje doen om de community tevreden te houden? Of fuck hen…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch