Menu Premium

EA Gate: ‘werknemer EA verkoopt illegaal FIFA 21 ICON’s voor veel geld’

Jan Johan Beldrok 10/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Je kunt twee objectief dingen zeggen van FIFA’s Ultimate Team mode. Ten eerste dat het loopt als een speer en het geld met bakken binnen komt. En ten tweede dat EA er de randjes van het betamelijke mee opzoekt. Is het gokken? Hoe groot is de kans dat je iets wint? Wordt het spelverloop door de AI beïnvloedt? Mag je FUT op kids loslaten? Op al die vragen is geen eensluidend antwoord. Wel op een mogelijke actie die vandaag aan het licht is gekomen en die inmiddels EA Gate is gedoopt.

Image

Medewerker vroeg 750 a 1000 dollar per ICON

Wat is er aan het handje? EA heeft de afgelopen tijd de in hun ogen illegale FUT-munten- en kaartverkopers serieus onderdrukt. Ruilen is cool, verkopen niet. Maar nu lijkt dus een van hun eigen medewerkers op heterdaad betrapt bij het verkopen van FIFA 21 ICON’s zoals Ruud Gullit en Ronaldo. En niet voor zo’ n klein beetje geld ook. De man/vrouw vroeg om 750 a 1000 dollar per ICON. In een gesprek tussen de medewerker en geïnteresseerde kopers meldt de verkoper “Mensen betalen $ 2500 voor R9 (Ronaldo) Moments en $ 1000 voor Gullit Moments om ze op de markt te krijgen.” In een ander bericht staat: “Op dit moment hebben we twee pakketten en dat zijn drie ICONs of drie ICONs plus TOTY.” Kosten: 750 a 1000 echte keiharde knaken.

Image

Image

Image

 

EA Gate is trending maar nog niet bewezen

Met deze vermeende handeling (niks is op het moment van schijven nog bewezen), gaat de medewerker recht in tegen het beleid van EA. De publisher nam de laatste tijd forse maatregelen om ervoor te zorgen dat handel buiten de eigen markt nagenoeg onmogelijk was. Immers, als dit wel kon, dan hadden rechtszaken waarin een link gelegd werd tussen FUT en gokken opeens meer kans van slagen. EA verwijderden bijvoorbeeld de oude FUT-transacties om te voorkomen dat mensen de kaarten door verkochten. Daarna kwamen de prijsklassen. In rechtszaken beweerde EA zelfs dat in-game-items nooit voor echt geld konden worden verkocht. Nou niet dus. Met dank aan je eigen boy of girl. Wordt vervolgt…

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch