Menu Premium

Forza Horizon 2 wordt op Xbox 360 ontwikkeld door een andere studio

Karim Shehata 02/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

UPDATE: De Xbox 360-versie wordt ontwikkeld door Sumo Digital, die al een hele waslijst ports heeft verzorgd. Dat moet de gemoederen iets doen bedaren. Kijken of zij ook raad weten met de Forza Horizon-serie.

Eerder vandaag werd Forza Horizon 2 officieel aangekondigd door Microsoft. De game scheurt eind dit jaar naar de Xbox One en Xbox 360, maar vlak na de aankondiging was er echter wat kritiek op het feit dat er ook een Xbox 360-versie van de game komt. Dit zou volgens gamers namelijk de ontwikkeling van de game kunnen belemmeren, vanwege het feit dat de Xbox One natuurlijk veel meer aankan dan de Xbox 360. Deze gamers met de nodige kritiek kunnen nu opgelucht ademhalen, want Forza Horizon 2 wordt op Xbox 360 ontwikkeld door een andere studio.

Dit liet IGN’s Ryan McCraffey weten, die de game mocht onthullen. De redacteur van de website weet alleen niet wie de Xbox 360-versie van Forza Horizon 2 dan wel voor z’n rekening neemt. Bekend is hiermee in ieder geval geworden dat Playground zich dus volledig, in samenwerking met Turn 10, focust op de Xbox One-versie van de game. De Xbox 360-versie van de game zal dus waarschijnlijk ook onder toeziend oog staan van Turn 10, de studio die normaal gesproken de Forza-games ontwikkeld.

Het ‘Titanfall-scenario’ lijkt bij deze game dus een beetje naar boven te komen. Bij de first-person shooter van Respawn Entertainment was het namelijk ook zo dat de eerdergenoemde studio de game ontwikkelde op de Xbox One (en de PC), maar dat deze game voor de last-gen werd ontwikkeld door een andere studio: Bluepoint Games. Laatstgenoemde ontwikkelaar leverde geweldig werk af en maakte van de Xbox 360-versie van Titanfall een waar schietfestijn, wat nog door veel gamers wordt gespeeld op de oudere console van Microsoft. Zou Bluepoint Games ook deze port voor haar rekening nemen? Dat lijkt ons sterk, want waar halen ze de tijd vandaan. De tijd zal het ons leren. Voorlopig weten we dus nog niet welke studio Forza Horizon 2 voor de Xbox 360 gaat ontwikkelen.

Forza Horizon 2 wordt op Xbox 360 ontwikkeld door een andere studio

Forza Horizon 2 wordt op Xbox 360 ontwikkeld door een andere studio

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch