Menu Premium

Fortnite spelers aan de slag met zichzelf

Dansky 16/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De downtime van de Fortnite servers, veroorzaakt door het evenement “The End”, heeft grote invloed gehad op de zoekresultaten van Pornhub.

The End

Het einde van seizoen 10 van Fortnite zette het internet in vuur en vlam. Miljoenen spelers konden een dag lang niet hun favoriete game spelen. Gelukkig biedt het internet veel meer Fortnite content dan ooit geconsumeerd kan worden door één persoon. En het blijkt uit de cijfers van Pornhub Insights dat vele gamers hetzelfde idee hadden toen er een spreekwoordelijk zwart gat ontstond. Door gebruik te maken van Google Analytics heeft het Insights team van Pornhub kunnen vaststellen dat, nadat de Fortnite server down ging, een stijging van 10,6% te zien was van verkeer van gebruikers die ‘gaming fans’ zijn.

Fortnite black holes

Een stijging van 10% lijkt niet veel maar als je kijkt naar het totaal aantal dagelijkse bezoekers van Pornhub, een schamele 100 miljoen, is dat een nogal significante stijging. Naast dat gamers in het algemeen hun stress gingen verlagen door de website te bezoeken bleek dat zij ook erg graag met alles Fortnite bezig zijn. De frequentie van de zoekterm ‘Fortnite’ steeg met 152% boven het gemiddelde op maandag 14 oktober; de dag nadat de servers offline gingen.

En dit is nog niet alles. Het The End evenement, wat ook nog eens het record van best bekeken evenement in de historie van het westen heeft gebroken, zorgde er ook voor dat gamers geobsedeerd werden door black holes. De frequentie van de zoekterm black hole steeg met 9640% ten opzichte van de normale gang van zaken. Een aantal daarvan waren zoekopdrachten voor ‘fortnite black hole’ dus men mag er vanuit gaan dat de andere ‘black hole’ zoekopdrachten naar een meer menselijk zwart gat op zoek waren.

Normale gang van zaken

Dit is niet uitzonderlijk nieuws zo meldde Pornhub. De spelers van Fortnite zijn erg gesteld op hun dagelijkse Fornite dosis. Als er een server down gaat stijgt het percentage van zoekopdrachten van Fortnite naar 60%. Als er een nieuw seizoen uitkomt, zoals bij seizoen 5 en 6, stijgen de zoekopdrachten ook gestaag.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch