Menu Premium

Fortnite Battle Royale komt naar mobiel

Froukje Planken 13/03/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Fortnite Battle Royale komt naar mobiel. De inschrijvingen voor het Fortnite Invite Event op iOS zijn inmiddels gestart en een select gezelschap kan er deze week al mee aan de slag. Epic Games, ontwikkelaar van de game, zal stapsgewijs meer spelers toelaten zodra de servers dat toelaten.
Op telefoon en tablet is Fortnite precies de game zoals we hem kennen van console en PC met 100 spelers op dezelfde map, met dezelfde gameplay en wekelijkse updates.

Het Fortnite Team heeft inmiddels ook bekend gemaakt dat er cross-play, cross-progression en cross-purchase zal zijn tussen Xbox One, PC, Mac, iOS en (binnen enkele maanden) Android. Dat er cross-play mogelijk zou zijn tussen PlayStation 4, PC, Mac en de mobiele versie was al eerder bekend.
Opmerkelijk is dat Xbox One en PS4 spelers niet samen kunnen spelen. Via Twitter heeft zowel Phil Spencer (hoofd van Xbox) als Epic laten weten dit wel graag te willen. Hiermee wordt gesuggereerd dat Sony de partij is die roet in het eten gooit.

Fortnite is inmiddels de grootste Battle Royale game en is in aantal spelers zelfs PlayerUnknown’s Battlegrounds voorbij gestreefd.

Ga jij Fortnite spelen op je mobiel of blijf je je liever op PC of console in de bosjes verstoppen?
Laat het hieronder weten!

Bron: Eurogamer, Epic Games

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch