Menu Premium

Final Fantasy XI stopt er volgend jaar mee op PS2 en Xbox 360

Franky Mangal 19/03/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aan al het moois komt een einde en zo ook aan Final Fantasy XI, althans op de PlayStation 2 en Xbox 360. Dit heeft Square Enix vandaag bekendgemaakt. Na een periode van 14 jaar zullen gamers op de console afscheid moeten gaan nemen van de wereld van Vana´diel. Op de PC gaat het avontuur wel nog door. Het laatste hoofdscenario van Final Fantasy XI is Rhapsodies of Vana´diel en het eerste hoofdstuk zal in mei van dit jaar nog verschijnen.

Final Fantasy XI kwam in 2002 al uit voor PC en PlayStation 2 en verscheen later ook nog op de Xbox 360. Rhapsodies of Vana´diel is bedoeld om deze periode tot een mooi einde te brengen en zal worden verspreid over drie hoofdstukken die respectievelijk in mei, augustus en november zullen verschijnen. “Dit moet de grote climax worden voor de eerste Final Fantasy MMORPG, op een manier die voor altijd de geschiedenisboeken in zal gaan”, aldus Square Enix.

Square Enix bevestigt vandaag dus dat de servers voor de PlayStation 2 en Xbox 360 versies zullen sluiten in maart 2016. Ze blijven echter wel de PC-versie ondersteunen met updates om foutjes eruit te halen en de gameplay te optimaliseren. Ook wordt er een nieuw evenement gelanceerd, getiteld ´The Goddess´s Gala´, als blijk van waardering aan de fans die jarenlang hebben genoten van de quests in Vana´diel. Het gaat hier om campaigns die al eerder met groot succes hebben plaatsgevonden in de game en die nu herbeleefd kunnen worden, door zowel nieuwkomers als terugkerende spelers.

Ondertussen werkt Square Enix, in samenwerking met de Koreaanse ontwikkelaar Nexon, aan Final Fantasy XI Mobile. Final Fantasy XI Mobile wordt een free-to-play game en zal op bepaalde aspecten kleine verschillen kennen ten opzichte van zijn grote broer. Final Fantasy XI Mobile heeft nog geen vaste releasedatum, maar Square Enix mikt op een release in 2016.

Wat vind jij ervan dat Final Fantasy XI er mee gaat stoppen op de PlayStation 2 en Xbox 360? Speel je de game nog op één van deze platformen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: IGN

Final Fantasy XI stopt er volgend jaar mee op PlayStation 2 en Xbox 360

Final Fantasy XI stopt er volgend jaar mee op PlayStation 2 en Xbox 360

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch