Menu Premium

Final Fantasy krijgt een live-action tv-show van Sony Pictures

Dennis 27/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony Pictures Television heeft vandaag aangekondigd dat een Final Fantasy tv-serie in productie is. Dit zal de eerste live-action productie zijn van deze franchise. 

Een Final Fantasy avontuur in Eorzea

Er zijn nog weinig details bekend maar de serie zal zich afspelen in Eorzea. Dit is de wereld die we kennen uit de MMO Final Fantasy XIV. Een game waarvan morgen ook een nieuwe uitbreiding verschijnt. De tv-serie krijgt een origineel verhaal, en zal dus niet een adaptatie van het MMO-verhaal worden. Qua plot is het enige dat we weten dat het verhaal draait om “the struggle between magic and technology in a quest to bring peace to a land in conflict.” Ook zal vast Final Fantasy personage Cid een rol spelen in de show. 

Mensen die Final Fantasy XIV hebben gespeeld weten dat het thema van magie tegenover techniek een grote rol speelt in de game. Het alsmaar groter wordende Garlean Empire ten oosten van Eorzea leunt namelijk sterk op hun Magitek techniek. In Eorzea is magie daarentegen nog erg belangrijk. De constante dreiging van het keizerrijk dat Eorzea binnen wil vallen zal waarschijnlijk dan ook het conflict zijn wat hier wordt genoemd.

De nieuwe Game of Thrones?

Nu Game of Thrones ten einde is zien we opeens een hoop fantasy series verschijnen die hopen het stokje van deze hit over te nemen. Netflix heeft The Witcher en The Chronicles of Narnia, Amazon komt met Lord of the Rings en The Wheel of Time, en HBO komt met His Dark Materials. Sony en Square Enix voegen zich nu dus bij dit hoopvolle rijtje met deze Final Fantasy serie. 

Zij krijgen hierbij hulp van Hivemind Entertainment. De productiemaatschappij die ook al verantwoordelijk is voor Amazon’s The Expanse, en de aankomende Netflix adaptatie van The Witcher. Ben Lustig en Jake Thornton zullen het schrijfwerk voor hun rekening nemen. 

Wat denk jij? Zal het iets worden? Of is dit gewoon weer de zoveelste slechte game-adaptatie?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch