Menu Premium

FIFA’s FUT goed voor 29% van de totale omzet van EA in 2021

JeffreyHage 28/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

We roepen het al een tijdje: FUT is een gigantische cash cow voor EA. En dat dit zo is, is nu ook in keiharde dollars uitgedrukt. 1.62 miljard dollars om precies te zijn. Oftewel: iets meer dan één vierde van de omzet van heel EA komt voort uit het online gedeelte van één game. Dit is een stijging van 130 miljoen dollar ten opzichte van 2020, waarin FUT ook al goed was voor 1.49 miljard dollar. Een stijging van bijna 10% dus. En dat terwijl EA toch redelijk in opspraak is geweest vanwege het EA-gate schandaal. Het lijkt er dus niet op dat EA Gate er voor gezorgd heeft dat mensen minder geld aan FUT uitgaven.

Over FUT omzet gesproken

De totale omzet van EA was een behoorlijke: 5,6 miljard dollar in 2021. Waarvan dus 29% uit FUT is gekomen. We mogen verder niet pochen, maar wij zitten er met ons Premium abonnement toch bijna net zo dicht tegenaan… in onze dromen. De eerste FIFA game die overigens FUT had, was FIFA 2009. Toen waren lootboxes en microtransactions nog niet zo’n ding als dat het nu is. Niko Partners-analist Daniel Ahmad heeft verder op een rij gezet om hoeveel winst het gaat ten opzichten van 2015. En we zijn eerlijk: that’s a lot of money.

De andere games van EA

EA is uiteraard een van de grootste game developers van de hele wereld. De studio heeft meer dan genoeg games op haar palmares staan om omzet mee te draaien. Wat dacht je van Battlefield, Star Wars, Need for Speed, Mass Effect, Apex Legends, FIFA en nog veel meer. Maar als je die games op één hoop gooit, komt FIFA’s FUT dus als winnende uit de bus. Qua omzet. En dit is uiteraard de reden waarom EA je doelbewust naar dat gedeelte van hun footie probeert te sturen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch