Menu Premium

FEZ verschijnt op 26 maart voor de PlayStation 4 en PS Vita

Karim Shehata 03/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

FEZ verscheen in 2012 op de Xbox 360 onder de vlag van Microsoft Studios. Hierdoor was de game lang een exclusieve Xbox-titel, maar in 2013 verscheen de game voor zowel Windows als Linux en Mac OS X. De ontwikkelaar staat nu dus op eigen benen en geeft de game zelf uit, wat ook tot een PlayStation-aankondiging leidde voor de game. Nu weten we ook wanneer de absurde puzzel-game verschijnt voor Sony’s platformen, want FEZ verschijnt op 26 maart voor de PlayStation 4 en PS Vita. Daarnaast verschijnt de game op die datum ook voor de PlayStation 3.

De game is dit keer overigens niet gemaakt door Polytron, welke de originele ontwikkelaar was van FEZ. De puzzel-game is naar de PlayStation-platformen geport door Blit Software. Laatstgenoemde studio was in het verleden onder meer verantwoordelijk voor de ports van Sonic The Hedgehog CD, Spelunky en Jet Set Radio. Al deze ports van Blit Software kunnen succesvol genoemd worden, waardoor het dus helemaal goed lijkt te zitten met de port van FEZ naar de PlayStation 4, PlayStation 3 en PlayStation Vita.

Toen FEZ in 2012 verscheen, werd de game met open armen ontvangen door de gamers. De tweedimensionale game, die driedimensionale aspecten bevat, werd een veel gespeelde puzzel-game. Dit is niet geheel onlogisch, want het concept was anno 2012 zeer origineel. Zo moest je puzzels oplossen door de wereld steeds de draaien, waardoor je het level uit kon spelen. Of de game dus nog steeds zo origineel aanvoelt op de PlayStation 4, PlayStation Vita en PlayStation 3 is voorlopig nog even de vraag. Op 26 maart verschijnt de game voor de PlayStation-platformen en vanaf dat moment kan er dus pas een oordeel geveld worden. Voorlopig lijkt het er overigens gewoon op dat deze game aan te raden valt aan de puzzel-game fans onder ons.

FEZ verschijnt op 26 maart voor de PlayStation 4 en PS Vita

FEZ verschijnt op 26 maart voor de PlayStation 4 en PS Vita

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch