Menu Premium

Fable Anniversary verschijnt op 7 februari

Gamekings Redactie 12/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De tijd vliegt en het is inmiddels al meer dan negen jaar geleden dat de ambitieuze westerse RPG van visionair Peter Molyneux het levenslicht zag op de Xbox. Net als het baanbrekende Halo: Combat Evolved krijgt ook deze fabelachtige game de Anniversary-editie, want Fable Anniversary verschijnt op 7 februari. Dit is vandaag bekendgemaakt door ontwikkelaar Lionhead.

Gedurende het ontwikkelproces van het origineel werd de game erg gehypet. Gamedesigner Peter Molyneux zou destijds de ultieme game aan het ontwikkelen zijn. Eén van de opvallendste punten aan de game is het feit dat je personage, afhankelijk van je speelstijl, van uiterlijk verandert. Dit had ook invloed op de manier waarop de buitenwereld je zag. Onder leiding van Molyneux deed ontwikkelaar Lionhead Studios vergelijkbare dingen in de god-sim Black & White. Overigens werden niet alle beloften voor de allereerste Fable door Molyneux waargemaakt, deze kwamen deels pas tot uiting in de vervolgdelen van de Fable-franchise.

Het origineel stamt nog van vóór het HD-tijdperk, waardoor Fable natuurlijk goed in aanmerking komt voor een HD-remake. De game gaat er naar alle waarschijnlijk op je HD-televisie een stuk strakker uitzien. Verder wordt er ook een Limited Edition retail-box beschikbaar gesteld met daarin wat aardige extraatjes in de vorm van digitale outfits, wapens en een helm. Dit alles is bestemd voor het personage waarmee je de game doorspeelt.

Het is dus nog maar heel even wachten op de terugkeer naar Albion, de wereld waarin het eerste deel in de franchise zich afspeelde. De wereld van Albion is groot en er valt geheel in de RPG-stijl veel te doen. Tegenwoordig is het transformeren van je personage, afhankelijk van je acties in de game, niet meer zo’n uniek gegeven. In de eerste Fable is dit aspect volgens velen echter fabelachtig vormgegeven. Fable Anniversary verschijnt op 7 februari exclusief voor de Xbox 360.

Fable Anniversary verschijnt op 7 februari

Fable Anniversary verschijnt op 7 februari

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch