Menu Premium

Fable: Anniversary is aangekondigd door Lionhead Studios

Gamekings Redactie 04/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens sommigen een luie manier om gamers geld afhandig te maken, maar volgens anderen een perfecte gelegenheid om die ene klassieker in opgepoetste vorm te (her)beleven. Wat je ook van HD-remakes mag vinden, ze zijn niet weg te denken uit het hedendaagse gamelandschap. Binnenkort kunnen we een nieuwe game aan het rijtje toevoegen, want Fable: Anniversary is aangekondigd door Lionhead Studios voor de komende vakantieperiode.

In 2011 vierde Microsoft het tien jarig julbileum van Halo met de release van Halo: Combat Evolved Anniversary. Een andere, voor Microsoft niet geheel onbelangrijke game, viert volgend jaar zijn tiende verjaardag, namelijk Fable. De game werd ontwikkeld door Lionhead Studios, onder leiding van Peter Molyneux, die een hype van epische proporties rondom de action-RPG creëerde.

De game kende een langdurig ontwikkelingsproces, waarbij Molyneux regelmatig grootse beloften maakte. Jouw acties hadden zichtbare en verregaande invloed op de spelwereld en op het uiterlijk van je character. De ambitieuze beloften werden deels waargemaakt, maar Fable was een succes en zorgde ervoor dat de Xbox een gezicht had, naast Master Chief. Wat doe je met een game die een belangrijk onderdeel uitmaakt van het nalatenschap van de originele Xbox? Juist, die breng je in volledig opgepimpte vorm uit, zodat een nieuwe generatie Chicken Chasers zich in de eerste versie van de wereld van Albion kan verliezen.

Lang hoef je niet te wachten, want Fable: Anniversary verschijnt de komende vakantieperiode op de Xbox 360. Naast de opwaardering naar HD, zal deze versie tevens SmartGlass integratie, de implementatie van achievements en verbeteringen in het save-systeem en menu bevatten. En maak je geen zorgen dat je, na het aanschaffen van Fable: Anniversary, nog eens je portemonnee moet trekken voor de DLC. The Lost Chapters zitten er namelijk gewoon bij.

Heb jij het eerste deel in de Fable franchise gespeeld en wil je het nog eens beleven?

Fable: Anniversary is aangekondigd door Lionhead Studios

Fable: Anniversary is aangekondigd door Lionhead Studios

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch