Menu Premium
Loading...

Disney stopt in 2019 met Netflix: geen Star Wars & Marvel meer!

09/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ondanks de huidige komkommertijd blijft het nieuws binnenstromen. Nadat je eerder vandaag al Koos en JJ zag orakelen over de mogelijke toepassing van permadeath in Hellblade: Senua’s Sacrifice, komen we nu met nog een kort nieuwsitem. Ditmaal bespreken JJ en Koos het gesteggel rond Netflix en Disney. Disney heeft zich immers teruggetrokken uit de deal met Netflix, waardoor al hun content niet langer te zien zal zijn op de grootste streamingdienst ter wereld. voorlopig geldt dit besluit enkel de Verenigde Staten, maar later zou dit ook zijn weerslag kunnen hebben op de overige markten. Uiteraard heeft dit besluit een reden. Koos en JJ lichten de situatie toe in ‘Disney stopt in 2019 met Netflix: geen Star Wars & Marvel meer!

‘Subscription-moeheid ligt op de loer’

Disney heeft al sinds jaar en dag een breed scala aan franchises en sinds de deals met Marvel en Lucas Arts(Star Wars), is hun concurrentiepositie er gestaag beter op geworden. Het is dan ook niet gek dat Disney al een tijdje denkt aan een eigen platform. Nu is de knoop dan definitief doorgehakt. Koos en JJ buigen zich over het besluit van de entertainment-gigant. Volgens de heren ligt het gevaar van de keuze van Disney in het risico op fragmentatie. ‘Subscribtion-moeheid’ is een oprukkend fenomeen en dit terwijl de mediawereld steeds afhankelijker wordt van betaalde content.

Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld om al je films, muziek en games illegaal te downloaden. De distributie in de entertainment-sector verliep extreem rigide en niet gebruiksvriendelijk. Het massale downloaden werd op deze manier onbedoeld gestimuleerd. Tegenwoordig bewijzen diensten al Spotify en Netflix echter dat mensen wel degelijk bereid zijn te betalen voor content, mits op de juiste manier aangeboden. Wat is jullie mening over het besluit van Disney? Kan je de denkwijze van Disney volgen? Ligt het gevaar van een gefragmenteerde markt daadwerkelijk op de loer? Laat je mening en gedachten horen in de comments. Bekijk Disney stopt in 2019 met Netflix: geen Star Wars & Marvel meer!

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch