Menu Premium

Xbox toont mogelijk Game of Thrones game op de E3

Hylke Haagsma 21/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

(Geen spoilers in dit artikel!) Hebben jullie gister ook zo genoten van de laatste episode van Game of Thrones? Of gaan jullie de petitie tekenen voor een vernieuwd seizoen 8? Wat je er ook van vind, het is en blijft een serie die we voor altijd in ons hart hebben gesloten. De wereld, de personage’s, het verhaal, het was allemaal van een ongekend niveau en met wat meer seizoenen/tijd had het een waardig einde gekend. Dat die wereld, het verhaal en de personage’s zich goed lenen voor een videogame hadden wij al bedacht, het grote nieuws is echter dat George R.R. Martin er mogelijk ook zo over denkt.

Komt er nu wel of niet een Game of Thrones game?

Oorspronkelijk werd in de media ten onrechte verklaard dat de geruchte nieuwe titel van Software een Game of Thrones game zou zijn. Martin zelf heeft alleen bevestigd dat hij wat “consulting” werk deed voor een nieuw spel ontwikkeld in Japan. Bovendien gaat het gerucht dat Martin met From Software werkt aan een nieuw videogameproject maar niet noodzakelijk een Game of Thrones-spel. Game of Thrones van HBO is officieel afgelopen, maar de serie gaat verder met een twee uur durende documentaire op 26 mei en mogelijk een nieuwe prequel-tv-show. Buiten televisie ( en het schrijven van de boeken ) houdt auteur George R.R. Martin zichzelf ook goed bezig. Hij schreef op zijn blog dat hij wat advieswerk deed met een videogame van een studio in Japan. Hij zegt echter nooit dat het een Game of Thrones-spel is. Dus hij doet misschien alleen advieswerk voor schrijven of andere wereldbouw. Maar het is nog steeds spannend om er over te speculeren. Martin zei dat dit mysterieuze spel wordt ontwikkeld “in Japan.”

Een game door FromSoftware?

Gematsu meldt dat ontwikkelaar FromSoftware van Sekiro, Bloodborne en Dark Souls aan het spel werkt, wat een open wereld heeft en paardrijden bevat. Hidetaka Miyazaki werkt naar verluidt met Martin aan de titel. Het valt echter nog te bezien of het een Game of Thrones-game is. Het spel zou door Bandai Namco worden gepubliceerd, met een onthulling tijdens Microsofts E3 2019-briefing in juni. Het spel is naar verluidt al drie jaar in ontwikkeling. Gematsu merkt op dat het deze informatie slechts met één enkele bron heeft bevestigd. Het zou zeker een interessante ontwikkeling zijn om te ontdekken dat From Software aan de slag ging met een nieuwe titel van Hidetaka Miyazaki met de hulp van George R.R. Martin, zelfs als het geen Game of Thrones-spel is. Het is het soort aankondiging dat een enorme slag zou zijn voor Microsoft als het in première zou gaan op de Xbox E3-briefing.

Wat denken jullie? Gaat Xbox knallen met een Game of Thrones game op de E3?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch