Menu Premium

‘Er komen VR Games van Assassin’s Creed en Splinter Cell’

Hylke Haagsma 11/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Oculus werkt naar verluidt met Ubisoft om exclusieve titels van Splinter Cell en Assassin’s Creed naar zijn VR-platform te brengen. Fans van Splinter Cell smeken Ubisoft al jaren om de serie terug te brengen. Het is duidelijk dat Sam Fisher’s betrokkenheid bij Tom Clancy’s Elite Squad niet genoeg was voor sommigen. Nu lijkt het erop dat Splinter Cell opnieuw zou kunnen terugkeren, maar anders dan gedacht.

Oculus en Facebook doen het met Splinter Cell

In een nieuw rapport van The Information werd gezegd dat Facebook, de eigenaar van Oculus, zijn bibliotheek van exclusieve games die het platform ter beschikking heeft, wil uitbreiden. Als zodanig hebben ze naar verluidt een aantal exclusieve deals met Ubisoft gefixt die in de toekomst nieuwe VR-games van Splinter Cell en Assassin’s Creed naar Oculus zouden gaan brengen. Mark Zuckerberg zelf heeft gezegd dat hij hier persoonlijk op aandringt en dat nieuwe exclusives zullen leiden tot meer verkoop voor Oculus-apparaten.

Krijgen we deze VR games echt!?

Maar is dit waar? Daar twijfelen we aan omdat we het alleen van één bron hebben gehoord. Bovendien, als een deal zoals deze onlangs is gesloten, kan het een tijdje duren voordat we daadwerkelijk zien hoe deze titels eruit zouden zien. Dus hoewel dit allemaal waar zou kunnen zijn, duurt het misschien een tijdje totdat we meer te weten komen.

Toch is het geen slechte zet voor Oculus. Of Splinter Cell en Assassin’s Creed VR-spellen al dan niet velen aanmoedigen om de deur uit te gaan en honderden euro’s aan Oculus-headsets spenderen valt nog te bezien. Maar meer exclusiviteit voor je platform om de verkoop te verhogen is een goede zet. Exclusives kunnen leiden tot een grotere verkoop van hardware.

Mochten we hier meer updates over binnen krijgen dan hoor je het zo snel mogelijk bij ons!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch