Menu Premium

Er gaat vandaag dan eindelijk 33 GB van filesize Call of Duty af

JeffreyHage 30/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Activision gaat 33GB van de filesize van Call of Duty afhalen, zodat je naast dit spel ook nog andere games kunt spelen. De publisher meldt dit online en zegt verder dat de filesize van zowel Modern Warfare als Warzone aangepakt gaat worden. De besparing qua filesize is afhankelijk van het platform waarop je de game speelt. Maar het is wel duidelijk dat er, als je de beide games geïnstalleerd hebt, er minimaal 30GB vanaf moet. De update komt vandaag online!

Activision ziet het probleem zelf ook

Het probleem met de opslagruimte die Call of Duty inneemt is al een tijdje aan de hand. Nu dat Activision de games aan gaat passen kun je ook weer wat meer AAA titles gaan installeren. Alhoewel: 30GB is alsnog niet gek veel ruimte, aangezien een grote AAA titel doorgaans een stuk groter zijn (denk aan Battlefield 1, die is alleen al 100GB). Het is helaas niet enkel goed nieuws want de update is- gek genoeg – in zijn geheel zo’n 57 GB aan materiaal. Een snelle en stabiele internetverbinding is dus wel iets wat je nodig hebt om deze bulk binnen te slepen.

Wat de update precies inhoudt

Het opschonen van het Call of Duty systeem gaat gepaard met behoorlijk wat gepoets. De content packs van de game worden meer gestroomlijnd en bepaalde game-modes die je niet gebruikt, kunnen worden verwijderd. Zo is het straks mogelijk om bijvoorbeeld de singleplayer en special ops te verwijderen als alleen MP of Warzone speelt. Wat we verder mogen vertellen, is dat als je op de PS4 en PS5 speelt je alleen al bij Warzone 10,9GB bespaart. Dat is 14,2GB voor Xbox en 11,8GB voor PC. Als je zowel Modern Warfare én Warzone update is de besparing 30,6GB voor de PS4- en PS5, 33,6GB voor de Xbox en 30,6GB voor PC.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch