Menu Premium

Epic Games gaat nu ook games van andere ontwikkelaars uitgeven

Reilly 26/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Epic Games heeft vandaag aangekondigd dat het een nieuwe tak heeft opgericht: Epic Games Publishing. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het bedrijf achter Unreal Engine 4 en Fortnite nu ook games uitbrengen van andere ontwikkelaars.

Gunstige voorwaarden

Afgezien van het succes van Fortnite en de Unreal Engine (4) is Epic Games de laatste tijd ook flink aan de weg aan het timmeren met haar Epic Games Store. Dit is een digitale winkel die ze hebben opgericht om de strijd aan te gaan met hoofdzakelijk Steam. Het bedrijf probeert door middel van – naar hun mening – betere voorwaarden ontwikkelaars zover te krijgen om via de Epic Store hun games te verkopen.

Voor de nieuwe uitgevers-tak gaan ze met een vergelijkbare strategie werken. Tim Sweeney, CEO en oprichter van het bedrijf, zegt dat hij veel betere voorwaarden aan ontwikkelaars zal aanbieden dan dat andere uitgevers dat doen. Epic wilt zich profileren als “The Most Developer-Friendly Publisher”. Epic zal alle kosten van de ontwikkelaar betalen (inclusief het salaris van de medewerkers) terwijl de ontwikkelaar wel volledig hun eigen gang mogen gaan op creatief gebied. Daarnaast behouden ontwikkelaars ook de rechten over hun IP’s. Verder krijgen ontwikkelaars “minstens” 50% van de opbrengsten vanaf het moment dat Epic de kosten van de ontwikkeling terug heeft verdiend.

“We’re building the publishing model we always wanted for ourselves when we worked with publishers” – Tim Sweeney.

Een vraag die bij velen direct zal opkomen is of dit Epic Games Publishing ook spellen zal uitgeven op Steam. Hier is vooralsnog nog geen antwoord op.

Remedy x Epic Games Publishing

Eerder vandaag berichtten wij al dat Remedy een nieuwe uitgever had gevonden. De uitgever in kwestie is dus Epic Games Publishing geworden. Remedy’s meest recente game, Control, was sowieso op PC al exclusief via de Epic store te koop. Het lijkt er nu op dat de relatie tussen de twee partijen dus nog wel wat inniger gaat worden.

 

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch