Menu Premium

Fortnite-spelers zien sinds chapter 2 seizoen 6 geen hol meer in de Storm

JeffreyHage 23/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Fortnite kent sinds chapter 2 seizoen 6 is gelaunched, problemen met de zichtbaarheid. Letterlijk. Spelers rapporteerden dat de mist tegen het einde van de game zo dicht is dat ze geen hol meer zien. En dan is het lastig knallen. Hierdoor verliezen spelers de match, tot grote frustratie van de gamers. Epic heeft inmiddels gereageerd op de klachten en gaat kijken naar een oplossing voor dit mistige probleem.

Probleem ontstaan in chapter 2 seizoen 6

Als je een Fortnite fan bent weet je dit wel, maar we leggen het toch even uit. Voor je vader en moeder zeg maar. Tegen het einde van een Fortnite match wordt de bubbel waar in je kan spelen steeds kleiner, met een dichte mist aan de randen van het speelveld. Deze mist (ook wel The Storm genoemd) moet uiteraard steeds kleiner worden naarmate de ronde langer duurt. Anders duurt het eeuwig. De bedoeling is om zoveel mogelijk in beweging te blijven en dus niet in die storm terecht te komen. Als je echter toch in die storm terechtkomt kun je er uit komen. Maar de zichtbaarheid is tegenwoordig zo slecht dat gamers niet meer weten waar ze zijn. Gevolg: je hele game naar de maan. Het verschil tussen goede en minder goede zichtbaarheid vind je hieronder terug.

Storm visibility comparison with and without performance mode. Is this even fair? from r/FortNiteBR

Voor PC is er al een oplossing

Als je op de PC speelt is er inmiddels een quick fix te vinden voor het probleem. Zo kan je het spel in de performance mode van de game nog steeds spelen, maar The Storm is dan helemaal weg. En dat is ook suf. Op Reddit zijn er nog veel meer spelers te vinden die last hebben van dit probleem. Voor consoles is het probleem helaas nog zeer aanwezig: “This desperately needs to be fixed. It’s impossible to see in the Storm if you aren’t on PC,” schrijft een speler. Een medewerker van Epic heeft aangegeven het op te gaan pakken. “Thanks for the note. We can discuss this with the team,” aldus een ontwikkelaar. Er komt dus een oplossing aan, maar wanneer is nog niet bekend.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch