Menu Premium

Endgame Regisseurs werken aan Magic: the Gathering serie voor Netflix

TheSillyP 04/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De gebroeders Russo gaan na hun box office succes voor Marvel aan de slag met een Netflix Card game serie

 Netflix bezorgd natte Droom

Een anime die gebaseerd is op een Card game die geproduceerd wordt door 2 van de grootste mannen in het superheldenfilm wereldje. Als je het op papier leest is dit eigenlijk een natte droom voor elke gamer. Joe en Anthony Russo nemen even een pauze van het maken van MCU films na het enorme succes van Avengers: Endgame. De broers  gaan nu een Netflix serie maken. Deze is gebaseerd op de aardvader der Card games, namelijk Magic the Gathering

Netflix en Hasbro

In een artikel van The Hollywood Reporter word duidelijk dat Wizards of the Coast en hun moederbedrijf Hasbro samen gaan werken met Netflix om een anime te maken over de Planeswalkers uit Magic. Als je niet bekend bent met de Magic lore,  Planeswalkers zijn de almachtige tovenaars die kunnen reizen tussen verschillende werelden die hebben gediend als setting voor Magic’s vele expansions. Er is veel backstory beschikbaar in boeken, comics en de magic kaarten. Dit maakt een Netflix serie perfect om deze characters te introduceren aan het grote publiek

Veel grote namen

Niet alleen The Russo Brothers werken aan deze nieuwe Netflix serie. Henry Gilroy (Star Wars Rebels) en Jose Molina (The Thick, Agent Carter) werken ook mee aan de serie en zullen het verhaal gaan schrijven. De animatie word gedaan door Bardel Entertainment. Die kennen we van onder andere Rick and Morty,  Teen Titans go! en Netflix eigen The Dragon Prince. Kortom, genoeg ervaring aangetrokken uit de animatie wereld.

Magic Cinematic Universe

Bronnen van The Hollywood Reporter zeggen dat de anime over de Planeswalkers de eerste stap gaat zijn richting het bouwen van een Magic: The Gathering cinematic universe. “Magic is a beloved global franchise with a massively engaged fan base that has only continued to grow over the last 25 years,” zegt John Derderian, het hoofd van de Anime afdeling bij Netflix. “There’s no one better suited to bring this story to audiences around the world than Joe and Anthony Russo, whose talent for genre storytelling is unmatched, as demonstrated by their central role in creating some of the biggest box office hits of all time.”

Duidelijk is dat Netflix de Magic franchise absoluut serieus neemt, en nog wel meer plannen heeft met de franchise dan alleen deze serie. Hoeveel afleveringen deze serie gaat krijgen en wanneer hij uit gaat komen, is nog niet bekend.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch