Menu Premium

En weer gaat er een grote naam weg bij Blizzard

JeffreyHage 21/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Blizzard moet op zoek naar een nieuwe vicepresident voor haar bedrijf. Dit omdat de huidige vicepresident Jeff Kaplan – na 19 jaar trouwe dienst – deze week is vertrokken bij het moederbedrijf. De reden van Kaplan’s vertrek is niet bekendgemaakt en Blizzard geeft aan dat productie Overwatch 2 niet in gevaar komt. Kaplan begon zijn loopbaan als designer bij World of Warcraft in 2002, maar kwam vooral in de bekendheid door zijn werk als director voor de Overwatch serie.

Een grote eer

In een bericht op sociale media maakte Jeff Kaplan zijn vertrek bekend. Hij wilde niet vertellen of hij weg moest, maar liet het bij de mededeling dat hij het vooral als een grote eer heeft ervaren om voor Blizzard te hebben gewerkt. Kaplan bedankt daarnaast ook Blizzard’s gepassioneerde publiek. “I am leaving Blizzard Entertainment after 19 amazing years. It was truly the honour of a lifetime to have the opportunity to create worlds and heroes for such a passionate audience,” aldus Kaplan die verder ook zijn collega ontwikkelaars en creators een veer in de reet stak. De grote vraag die nu uiteraard blijft is: wat gaat er gebeuren met de Overwatch-serie? Blizzard zit midden in het ontwikkelingsproces…

Een frisse wind

Op de officiële website van Overwatch gerund door Blizzard wordt de opvolger van Kaplan al bekendgemaakt. De eer voor deze klus gaat naar Aaron Keller, die al een langere tijd voor Blizzard werkt en één van de originele bedenkers is van Overwatch. Het vertrek van Kaplan heeft volgens Keller geen negatieve invloed op het ontwikkelproces van Overwatch 2. De game is volgens Keller nog steeds in ontwikkeling en maakt goede vorderingen. Daarnaast maakt Keller bekend dat er meer updates rondom de game binnenkort live gaan. Keller maakte van de gelegenheid gebruik om zijn gewaardeerde collega Kaplan te bedanken. “I’ve been lucky to work alongside him and the rest of the Overwatch team for many years in building something that continues to inspire people all around the world, and I’m honoured to carry the torch forward.” Dat klinkt leuk en aardig en vooral heel collegiaal, feit is en blijft dat er weer een grote naam bij Blizzard zonder een duidelijke reden is vertrokken. En dat is nooit een goed teken.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch