Menu Premium

Elite: Dangerous 1,4 miljoen keer verkocht

Mark Bischoff 14/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het door Kickstarter gefinancierde Elite: Dangerous, waar je je een heuse ruimtereiziger en ontdekker waant, kwam uit in december 2014. Een goed jaar later heeft ontwikkelaar Frontier Developments bekendgemaakt dat de game sindsdien al ruim 1,4 miljoen keer verkocht is.

Hoewel Frontier in het verleden ingehuurd werd door andere ontwikkelaars om werk te verrichten, is het bedrijf nu bezig om voortaan games onder hun eigen vlag te gaan uitbrengen. Voor Elite: Dangerous komt er een tweede seizoen aan, met de naam Elite: Dangerous – Horizons, welke al in Early Access is gegaan op Steam op 15 december 2015. Daarnaast komt Frontier ook nog met een nieuwe titel, genaamd Planet Coaster. Deze game is op het moment nog in ontwikkeling.

Mede doordat Elite: Dangerous naar verwachting verkocht heeft, waren de inkomsten afgelopen jaar al goed voor ruim 14,3 miljoen euro. “Er is dus een groot genoeg publiek om de game verder te blijven voorzien van upgrades in het tweede seizoen van Elite: Dangerous”, aldus de ontwikkelaar. Elite: Dangerous is beschikbaar voor PC en Xbox One.

Reis jij al door de ruimte in de wereld van Elite: Dangerous en kijk je ook al uit naar het tweede seizoen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Eurogamer

Elite: Dangerous 1,4 miljoen keer verkocht

Elite: Dangerous 1,4 miljoen keer verkocht

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch