Menu Premium

Eerste PS5 update introduceert onder meer opslag op externe harde schijf

JeffreyHage 13/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De eerste update voor de PS5 komt op woensdag 14 april naar je toe! Naast de gebruikelijke software update krijgt de console ook de mogelijkheid om games op te slaan op USB, nieuwe sociale functies én wijzigingen voor de PlayStation App. Als je dus een trotse bezitter bent van een PS5 kun je dus vanaf morgen je hart ophalen. Maar wat houdt deze update nu inhoudelijk écht in?

De ervaring wordt aangepakt

De PS5 krijgt met een update wat nieuwe zaken die de core experience van de console gaan aanpakken. Meest fijn is de mogelijkheid om games nu ook op een externe harde schijf op te slaan. Spelen kan niet vanaf de externe schijf, want dan maakt het geen gebruik van de snelle SSD. Vanaf deze update is het verder mogelijk om mensen in-game te muten en het volume per speler individueel aan te passen. Daarnaast kun je jouw bibliotheek overzichtelijker maken. Ook is het mogelijk om updates voor een game op de achtergrond te installeren terwijl je de game speelt. Vooral dat laatste klinkt erg tof, enige kanttekening: ontwikkelaars moeten dit wel aanzetten want anders werkt het systeem niet. Ook komt er iets als Cross Generational play aan, wat inhoudt dat je als PS5 gebruiker je scherm kan delen met PS4 gebruikers. En je kan voortaan als PS4 gebruiker ook alvast via Share Play kennismaken met PS5 games. Als klap op de vuurpijl wordt het zelfs mogelijk om de controller virtueel aan een vriend te geven. Zo kun je zelfs als je met een PS4 speelt met een PS4 op de PS5 van je vriend kan spelen. Moet je die vriend alleen wel nog even vinden..

De PlayStation App krijgt ook een overhaul

Ook de PlayStation App krijgt zoals gezegd nieuwe features. De App gaat het vanaf deze update mogelijk maken om de opslag vanaf de app te managen. Ook kun je je trofeeën met vrienden te vergelijken én producten zien en filteren voor de PS Store. En als je dan toch bezig bent: met je mobiel kun je ook gelijk een multiplayer match van een vriend joinen. Allemaal nieuws dus! Nog benieuwd naar meer stuff omtrent de PS5? Kijk dan hier!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch