Menu Premium

Eerste mods PC-versie Red Dead Redemption 2 laten je intro’s skippen

Jan Johan Beldrok 11/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Red Dead Redemption 2 is een langzaam spel. Vooral bij de eerste paar hoofdstukken, die vol zitten met tutorials, fijne diepe sneeuw en veel rijden door het lege winterlandschap, is kijken naar een slak een stuk spectaculairder. Het lijkt er nu, vlak na de launch van de PC-versie, op dat pc-spelers niet bepaald geïnteresseerd zijn in deze trage digitale proza. Ze maken en masse mods waarmee ze deze scenes kunnen overslaan. Gemak dient de mens…

PC-versie Red Dead Redemption 2 kende stroeve start

Red Dead Redemption 2 kwam afgelopen week, een klein jaar na de launch op PS4 en Xbox One, uit op de pc. Het betrof niet bepaald een soepele lancering, waarbij spelers vooral veel bugs en glitches rapporteerden. Inmiddels lijken deze issues (gelukkig) verdwenen en kan men weer genieten van het prachtige avontuur op de prairie. Als je ten minste een beetje vlug naar leuke delen van de game toe kunt. Althans dat dachten een groot aantal handige PC-modders. Zij maakten mods waarmee je het eerste en zelfs het tweede hoofdstuk van het spel kunt overslaan.

Veel vraag naar skippen eerste twee hoofdstukken

Het grappige is dat deze mods ook zo’n beetje de enige mods zijn die je op dit moment kunt vinden. Neem bijvoorbeeld NexusMods.com, een populaire website voor het delen en downloaden van door gebruikers gemaakte mods. De pagina voor de game is daar nog steeds vrij leeg. En bij de mods die er opstaan, betreft het veelal mods die je het langzamere openingsdeel laat overslaan.

Er is in veel gevallen overigens een goede redenen voor de grote vraag naar ‘skip-mods’. En dat is omdat veel spelers die Red Dead Redemption 2 op pc kopen, de game vorig jaar ook al op PS4 of Xbox One hebben gespeeld. Of zoals een gamer in de comments meldde: “Simple save files saved me from the headache of replaying the beginning,”

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch