Menu Premium

Een hoop Need for Speed games gaan vanaf vandaag offline

JeffreyHage 01/06/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het bewaren van games is iets waar veel ontwikkelaars niet al te veel voor voelen. Continuïteit en de toekomst is voor hen het enigen wat echt telt. Iets aanhouden waar niet al te veel mensen meer mee spelen, kost hen geld in plaats dat het hen wat opbrengt. In plaats van die games te bewaren als de kunststukjes die ze zijn, neigen ontwikkelaars eerder naar spellen online onspeelbaar te maken en uit de shops te verwijderen. En de games die nu klaarstaan om deze behandeling te krijgen, zijn vrijwel alle Need for Speed games van 2006 tot 2011.

Need for Speed Carbon tot en met The Run

Je leest het helaas goed. Need For Speed: Carbon, Need For Speed: Undercover, Need For Speed: Shift, Shift 2: Unleashed en Need For Speed: The Run zijn over een tijdje online onspeelbaar. Eind augustus gaan de servers van de bovenstaande games offline en stopt de verkoop van online kopieën. De reden voor het effectief slachten van deze games? Simpel: het is te duur om servers voor oude games te onderhouden. Daarnaast wil EA uiteraard dat je de nieuwere NFS games koopt. Want die zijn (zo denkt EA) uiteraard veel beter. EA laat het zo lijken alsof er simpelweg geen andere keuze is voor deze games. Maar is dit wel waar?

Alternatieven

Japanse nieuwssite Kotaku heeft een aantal alternatieven voor EA opgesomd. Het bedrijf kan de servercode aan gamers zelf geven, zodat zij de game zelf kunnen blijven spelen met hun eigen servers. Het is mogelijk om de source code 10-15 jaar oude games vrij te geven zodat men de game zelf door kan ontwikkelen. Het is mogelijk om in ruil voor het stil leggen van deze games, een nieuwe game van het 2010’s tijdperk cadeau te geven. En als laatste kan EA ook zeggen dat het bedrijf (wat 5.5 miljard dollar winst draait) ook met minimale ondersteuning de servers draaiende kan houden. Het wrange is en blijft dat we allemaal weten dat EA waarschijnlijk de servers toch gaat sluiten. Iets wat voor de bovenstaande, vaak prima racers gewoon erg zonde is. Wen er dus alvast maar aan en pak nu je laatste rondjes.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch