Menu Premium

EA toont hoe “haar” er op de next-gen uit kan gaan zien

Hylke Haagsma 22/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De next-gen staat voor de deur. Gisteren zagen we de snelle laadtijden en een vloeiende Spiderman op de PlayStation 5 en nu is het de beurt aan EA. Zijn tonen hoe haar eruit kan gaan zien op de volgende generatie aan consoles en dat is behoorlijk indrukwekkend. Zoiets hebben we nog niet gezien tot nu toe!

De Frostbite Engine van EA maakt haar enorm realistisch

Bij EA is er een klein team bij DICE en Criterion bezig om de Frostbite engine te verbeteren en de resultaten zijn indrukwekkend. Het is niet alleen hoe het haar beweegt, ook elk stukje haar reflecteert het licht anders en heeft hierdoor een net iets andere kleur. Je kunt het harige filmpje hieronder checken.

Wat ziet dit er belachelijk goed uit zeg… En wat is die pop belachelijk eng! Er is natuurlijk geen garantie dat we dit specifiek zo op de next-gen consoles gaan zien. We weten namelijk de specs van de volgende Xbox en PlayStation namelijk nog niet. Maar aangezien dit work-in-progress is om aan te tonen waar de Frostbite engine toe in staat is, is het zeker iets waar we in de toekomst voor zullen moeten gaan.

Frostbite krijgt ook wel eens flinke kritieken

Frostbite is helaas ook wel eens wat minder positief in het nieuws. Het werd recent nog uitgebreid gelinkt aan de problemen rondom Mass Effect en Anthem. Bioware had veel moeite met de engine toe te passen in een RPG, terwijl de Frostbite engine eigenlijk gemaakt was voor first-person-shooters. Momenteel gebruikt EA de Frostbite engine op meerdere vlakken: racing games ( Need for Speed), RPG’S ( Dragon Age en Mass Effect) en sport games ( Fifa ).

Hoe zie jij de toekomst van de Frostbite engine voor je? En denk je dat we zulk magisch haar op de PlayStation 5 en de volgende Xbox zullen gaan zien?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch