Menu Premium

EA Sports UFC krijgt vrouwelijke vechters

Gamekings Redactie 04/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er zijn bepaalde sporten waarvan voornamelijk de mannen in de spotlights staan. Denk aan bijvoorbeeld voetbal. Het grote, betaalde voetbal dat op televisie komt, bestaat alleen uit de mannenteams van clubs en het vrouwenvoetbal krijgt een stuk minder aandacht. Zo ook in de vechtsport. De Ultimate Fighting Championship-wedstrijden die steeds populairder worden, zijn ook vooral die tussen mannen, maar dat betekent niet dat vrouwen niet net zo keihard werken voor hun sport. EA Sports UFC krijgt vrouwelijke vechters, als eerste UFC-game die laat zien dat vrouwen zich ook goed redden in de ring.

Vrouwen ondergaan het zelfde lot als het om sportgames gaat. De sporten waar vrouwen ook in uitblinken, zoals bijvoorbeeld hardlopen of turnen, hebben in hun game-variant ook vrouwelijke sporters, maar series als bijvoorbeeld FIFA of NBA2K bevatten geen enkele vrouw. Dit is naar alle waarschijnlijkheid allemaal gelinkt aan hoeveel meer mannenvoetbal en mannenbasketbal krijgt over het algemeen, waardoor er ook geen grote vraag naar is. Nu wordt er door Electronic Arts laten zien dat het wel degelijk tof is om vrouwen in sportgames te laten meespelen.

Het is dus niet het vrouwenvoetbal dat meer onder de aandacht gaat komen, maar de vrouwen die meedoen aan het Ultimate Fighting Championship. EA maakte vandaag de eerste twee namen bekend van dames die speelbaar zijn in EA Sports UFC. Ronda Rousey, aan de linkerkant op de afbeelding hieronder, zal de eerste optie zijn en de dame naast haar is Miesha Tate. Ook met haar kan gevochten worden in de aankomende UFC-game van EA. Als je het mij zou vragen, zou ik zeggen dat het een goede zet is. Sportgames zijn al jarenlang onderhevig aan het feit dat er maar kleine vernieuwingen mogelijk zijn en het toevoegen van vrouwen zorgt voor een frisse wind. Goede zet, EA!

EA Sports UFC krijgt vrouwelijke vechters

EA Sports UFC krijgt vrouwelijke vechters

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch