Menu Premium

EA sluit volgende maand de servers van Battleforge

Gamekings Redactie 06/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na drie jaar is het afgelopen voor de spelers van de online card-game van Electronic Arts. Vanaf 27 maart 2009 konden we aan de slag met deze free-to-play titel en nu houdt het bijna op. EA sluit volgende maand de servers van Battleforge, wat voor fans een aardige domper moet zijn.

In 2009 kwam Electronic Arts met Battleforge voor de PC. De real-time strategy-game met kaarten werd wel redelijk goed ontvangen, maar groeide nooit uit tot een ware hype. Toch waren er genoeg spelers op de servers te vinden waardoor de game gespeeld wordt. In Battleforge heb je de beschikking tot 383 kaarten, welke allemaal op vuur-, ijs-, natuur- en schaduwkrachten gebaseerd zijn. Met deze kaarten kun je het speelveld op om door middel van real-time strategy-battles je vijand kapot te hakken.

Eerder maakte Electronic Arts bekend dat ze de deuren van één van hun studio’s, het duitse EA Phenomic, zouden sluiten. Bij toeval is dit ook de studio die verantwoordelijk is voor Battleforge, waardoor met het sluiten van de servers van deze game het laatste dat overgebleven is van EA Phenomic er ook mee ophoudt. De reden dat de stekker eruit wordt getrokken, heeft vooral te maken met het opnieuw indelen van taken voor de teams van EA. Alle online games die voor minder dan 1% aan internetverkeer voor de servers zorgen, zijn allemaal aan hun einde aan het komen. Voor fans natuurlijk jammer, want zij hebben Battleforge drie jaar lang met plezier kunnen spelen.

Op 31 oktober is het dan echt zo ver, dus mocht je nog even je laatste Battleforge-potjes willen spelen, heb je daar nog even de kans voor.

EA sluit volgende maand de servers van Battleforge

EA sluit volgende maand de servers van Battleforge

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch