Menu Premium

EA Maxis: Markt voor PC games is springlevend

Gamekings Redactie 29/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens EA Maxis is de Markt voor PC games niet dood maar springlevend. De oppergoden van het Sims universum hebben wel vertrouwen in het platform. Volgens de lead producer van SimCity, Kip Katserelis (leuke naam), is PC gamen “alive and well”.

Met The Sims en SimCity games als succesvolle basis is het natuurlijk ook niet zo gek dat hij PC gaming in een goed licht ziet, want die games doen het al jaren prima. De PC markt is dan ook de markt waar de ontwikkelaar trouw aan blijft. “Blizzard heeft succes laten zien met de recente Diablo launch, The Sims is erg succesvol, dus daar is ook een markt voor. We hebben een publiek hier dat meer games op het PC platform wil en we zijn en blijven een PC huis.”

Dat Maxis wel goed zit bij het PC publiek, is geen nieuws. Met ongeveer een miljoen uitbreidingen voor The Sims per jaar is het wel duidelijk dat het bedrijf bij de PC een plekje heeft gevonden met het financieel succes. “Ik kan ons zien op vele platformen en er is zeker weten een eetlust voor SimCity. SimCity is één van die games waar iedereen zich mee kan identificeren, iedereen woont wel ergens.”

“Gaming is niet alleen veranderd, er is een hele generatie die zich misschien bewust is van het bestaan van SimCity. Het kan zijn dat ze de iPhone-versie gespeeld hebben, maar ze hebben nog niet de echte ervaring van de game op de PC meegemaakt. Daarom zijn we gekomen met SimCity Social en ook CityVille. Er is nu een hele nieuwe generatie van stadsplanners die waarschijnlijk van het spelen van onze game gaan houden.” Aldus Katserelis.

SimCity 5 komt volgend jaar uit op de PC en Mac.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch