Menu Premium

EA heeft voor tien jaar de Star Wars-gamerechten

Gamekings Redactie 20/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een tijdje geleden zijn de rechten rondom de Star Wars-naam aardig in het nieuws geweest. Disney kocht namelijk alle rechten van Lucasfilm, verantwoordelijk voor Star Wars, en daarbij alles wat in het bezit was van het bedrijf. Natuurlijk was vanaf dat moment de vraag hoe het met alle potentiële Star Wars-games zou gaan, iets dat we ondertussen ook weten. Het was al duidelijk dat Electronic Arts een deal gesloten had met Disney, maar nog niet voor hoelang. Nu wel, want EA heeft voor tien jaar de Star Wars-gamerechten. Dat we in de aankomende tien jaar dan ook veel Star Wars-gerelateerde games gaan zien, kan dan ook niet anders.

In de geschiedenis van de game-industrie zijn er meerdere studio’s geweest die Star Wars-games gemaakt hebben. Het aantal is ondertussen bijna niet te tellen, maar er waren er een aantal die er met kop en schouders bovenuit steken. Denk bijvoorbeeld aan Star Wars: The Force Unleashed en Star Wars: Knights of the Old Republic. Daarnaast natuurlijk de LEGO Star Wars-games, die allemaal ook vrij bekend en geliefd werden. Deze werden over het algemeen niet door EA ontwikkeld, maar onder andere door Obsidian Entertainment en Traveller’s Tales. Ook EA heeft hun steentje bijgedragen met de Star Wars: Battlefront-serie. Hier komt in 2015 dan ook een nieuw deel van uit, welke door het leven gaat als Star Wars: Battlefront.

Dat is dan ook de enige Star Wars-game die tot nog toe op de planning staat. Ontwikkelaar Obsidian Entertainment was begonnen aan Star Wars: Knight of the Old Republic 3, maar nu duidelijk is dat alleen EA de aankomende tien jaar Star Wars-titels mag maken kunnen we die waarschijnlijk op ons buik schrijven. De kans dat de twee gaan samenwerken om fans op hun wenken te bedienen, lijkt nihil tot niet aanwezig. Daarnaast had EA zelf eerder Star Wars 1313 in de planning, maar ook daar is de stekker uitgetrokken. Laten we dan ook hopen dat het aankomende Star Wars: Battlefront fans ontzettend blij gaat maken, want het ondertussen al even geleden dat we met een echt brute Star Wars-game te maken kregen. Heb jij er vertrouwen in dat het goedkomt?

EA heeft voor tien jaar de Star Wars-gamerechten

EA heeft voor tien jaar de Star Wars-gamerechten

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch