Menu Premium

EA bouwt een nieuwe studio die zich richt op openworld action-adventure games

Dansky 20/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

EA zit niet stil. Naast de constante stroom van updates voor Apex Legends en de Mass Effect Legendary Edition die is uitgekomen is de studio nu op zoek naar wat nieuws. Iets groots, iets met actie en avontuur. En dan in een open gebied. De ex-Monolith Vice President Kevin Stephens zal deze zoektocht gaan leiden vanuit een gloednieuwe studio. 

Openworld action-adventure markt ligt open voor EA

Monolith Productions, de vorige gig van Kevin Stephens, kennen we van onder andere Middle-earth: Shadow of Mordor en Middle-Earth: Shadow of War. Beide games zijn erg goed ontvangen in de gaming community en dat is niet makkelijk met fans van Lord of the Rings. Dat deze man dan ook wordt aangedragen als het nieuwe hoofd van de studio is niet gek. De nieuwe studio moet zich namelijk richten op een deel van de markt waar EA nog niet groot aanwezig is: openworld action-adventure games. Star Wars Jedi: Fallen Order heeft wat dat betreft de deur op een kiertje gezet. EA ziet die kier liever veranderen in een open deur.

Stephens krijgt hulp van een oude bekende

Kevin Stephens zal dit niet alleen gaan doen. Hij krijgt hulp van een oude bekende: Samantha Ryan. Beide hebben samengewerkt bij Monolith Productions en weten dus wat ze aan elkaar hebben. Deze twee moeten het superteam gaan leiden waardoor EA de openworld action-adventure markt kan gaan betreden. De naam van de studio is nog onbekend – en dat is niet het enige. Of de studio met nieuwe IP’s aan de slag gaat, of met bestaande IP’s, hoe groot het team wordt, wat ze gaan maken – dit alles is onbekend en ligt open. Het lijkt erop dat EA de teugels iets laat vieren, althans in het begin. Wij hopen in ieder geval dat de games niet vol zullen zitten met lootboxes. Of een Anthempje doen. De tijd zal het leren maar de nieuwe studio is in ieder geval in goede handen van meneer Stephens.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch