Menu Premium
Loading...

Mass Effect Legendary Edition Review: Kopen, budgetbak of slopen?

19/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Mass Effect Legendary Edition is iets waar we bij Gamekings deze- en vorige week los mee zijn gegaan. En hard ook. De drie games hebben een remaster gekregen en zijn vervolgens opnieuw uitgebracht onder de naam: ‘Legendary Edition’. De community schreeuwde al een langere tijd om deze remaster, maar nu is hij dan eindelijk hier. Skate en Koos hebben de korte review voor hun rekening genomen. En ook voor de heidenen onder ons beantwoorden zij de bovenstaande vraag: Is Mass Effect Legendary Edition jouw zuur verdiende geld waard, of niet?

Een grootse status

De spelers die Mass Effect ten tijden van de release hebben gespeeld hoeven we niks nieuws uit te leggen. Mass Effect heeft voor hen al een grootse status. Iets waar een remaster uiteraard niet veel aan gaat doen, behalve dan dat het de games wellicht nóg beter maakt. Nostalgie speelt daarin voor velen van ons ook een rol, waardoor in de ogen van de fans de Legendary Edition wellicht bij voorbaat al niet kapot kan. Of Skate (die de games al eerder heeft gespeeld) hier ook zo over denkt gaan we niet verklappen. Maar wat wel duidelijk is, is dat Koos (die de games niet eerder heeft gespeeld) zeker is verrast. Zie de Premium review. En dat gebeurd zeker niet al te vaak, mensen. Of de games volgens ook de grootse status behalen die het origineel heeft verworven zie je in deze Mass Effect Remastered review.

De Mass Effect Remastered review: alleen grafisch(?)

Het maken van een remaster is in sommige gevallen niet al te moeilijk. Je upgrade de graphics naar anno nu en als je game goed stond, is dat het wel zo’n beetje. Althans: dat denk je wellicht. Een goede remaster maken is en blijft echter een kunst op zichzelf. En de vraag is dan ook of alleen de goede graphics maar nodig zijn om deze Mass Effect remaster te laten slagen. Skate en Koos gaan daarvoor uitgebreid met elkaar in gesprek voor de bovenstaande video. Het antwoord op de Kopen, budgetbak of slopen vraag vind je dus hierboven.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch