Menu Premium

EA blijft de huidige consoles tot en met 2017 ondersteunen

Gamekings Redactie 23/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

EA blijft de huidige consoles tot en met 2017 ondersteunen, beweert EA CFO Blake Jorgenson. Wat goed nieuws is voor gamers die niet meteen hun spaarrekening willen plunderen voor een nieuwe console.

De zesde(!) generatie consoles werd vorig jaar ingeluid met de Wii U, en met de lancering van de PlayStation 4 en de Xbox One aan het einde van 2013 is het next-gen strijdtoneel compleet. Maar de prille periode van een nieuwe console kent niet een dergelijk grote afzetmarkt als die van de huidige generatie consoles, wat voor de hand liggende gevolgen heeft voor de verkoop aantallen van games.  Onder andere daarom blijft het aantrekkelijk om gedurende de laatste jaren van de huidige generatie, deze van content te voorzien. Zelfs als het next-gen geweld volledig losgebarsten is.

EA CFO, Blake Jorgensen maakte onlangs bekend dat de gigantische uitgever de huidige generatie consoles zal blijven ondersteunen tot en met het jaar 2017. Daarna laat het bedrijf de huidige generatie consoles achter zich, en komt de focus volledig op de next-gen hardware te liggen. Voor FIFA 18 zal je dus duidelijk wel een next-gen console moeten aanschaffen. Maar misschien kan je dan beter nog even volhouden tot de next next-gen.

Het doet denken aan de vorige overgangsperiode. Destijds verschenen games als FIFA en Call of Duty voor zowel de Xbox 360 en PlayStation 3 als de Xbox en PlayStation 2. Vanwege de grote afzetmarkt vielen de technologisch inferieure consoles niet te negeren. Het is aannemelijk dat de overgang naar de PlayStation 4 en Xbox One eenzelfde landschap zal kennen, want games als Destiny, Call of Duty: Ghosts en FIFA 14 hoef je niet te missen als je nog even wilt wachten met het omkeren van je portemonnee voor een next-gen console. Deze verschijnen namelijk ook voor de huidige Xbox en PlayStation.

Houd jij de next-gen boot nog even af, na dit soort berichten? Of ga je gewoon keihard voor de nieuwe consoles?

EA blijft de huidige consoles tot en met 2017 ondersteunen

EA blijft de huidige consoles tot en met 2017 ondersteunen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch