Menu Premium

E3 2019: Steam re-design laat niet lang meer op zich wachten

Reilly 12/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als het om ontwikkeling bij Valve gaat is er een bekend concept: Valve Time. Over een mogelijke re-design horen we al jaren. Maar het lijkt er nu op dat de Steam re-design er toch echt bijna aan komt. Misschien dat de strijdvaardigheid van de Epic Games Store ze toch wat harder aan het werk heeft gezet?

Steam re-design komt over een paar weken

Een aantal dagen geleden kregen we al gelekte screenshots te zien. De verwachting was dus wel dat het niet lang meer op zich zal wachten. En inderdaad, Valve heeft bekend gemaakt dat binnenkort iedereen aan de slag kan met de re-design bèta . Ontwikkelaars kunnen alvast nieuwe assets uploaden die geschikt zijn voor de nieuwe design.

Hoe de re-design eruit zal komen te zien

Hieronder zie je hoe je game bibliotheek eruit zal komen te zien. Uiteraard is hier ook het een ander zelf aan te passen.

Library overview

Net zoals bij de “Grid” view die je nu al kunt instellen bij Steam zul je mooie covers zien van je games. Waar dat momenteel echter horizontale covers zijn, zullen dat er nu verticale covers worden. Op deze manier behoudt je ook de mogelijkheid om aan de linkerkant nog steeds een lijst met namen van je games te zien.

Op de volgende screenshot zie je – als de leaks kloppen – hoe het eruit komt te zien wanneer je dan op een game klikt.

Game pagina

Het lijkt erop dat de Workshop (modding) feature een prominentere rol zal spelen in de nieuwe design. Of dit ook het geval zal zijn voor games die minder veel Workshop mods hebben is nog de vraag.

Verder heeft het twitter account achter de gelekte screenshots ook nog laten zien dat met de nieuwe design er een soort hover-effect zal plaatsvinden bij trading cards.

Wat vind jij van de nieuwe design? Ziet het er mooier uit?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch