Menu Premium

[E3 2012] Nintendo gaat MiiVerse scannen

Gamekings Redactie 08/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De nieuwe sociale functie voor de Wii U, MiiVerse, geeft de mogelijkheid om berichten te sturen naar al je Nintendo-vrienden. Nu blijkt echter dat Nintendo je bericht eerst gaat scannen voordat het op MiiVerse verschijnt.

De sociale netwerk service van Nintendo wordt actief gemodereerd door een compleet human-resource team. Daarnaast zal elk bericht wat geplaatst wordt op MiiVerse eerst gechecked worden door een computer, vermoedelijk om overduidelijke scheldwoorden te verwijderen. Wanneer er toch een kind-onvriendelijk bericht door de barrières van Nintendo komt, kunnen WiiVerse gebruikers dit bericht ook nog flaggen.

Al deze controles zorgen er daarentegen voor dat het bericht wat je op MiiVerse plaatst een vertraging van ongeveer 30 minuten oploopt. Nintendo’s opperbaas Satoru Iwata ziet geen probleem met een half uur vertraging en vindt het wel prima. Gelukkig snapt Iwata dat de aantrekkelijkheid van een sociaal netwerk directe feedback is, maar Iwata vindt het kindvriendelijke imago van Nintendo ook belangrijk en heeft daarom voor een balans tussen de twee gezocht.

Nu is 30 minuten vertraging al geen kattenpis, maar deze wachttijd kan volgens Nintendo zelfs oplopen. Hoe meer mensen MiiVerse gaan gebruiken des te langer het kan duren voordat je bericht goedgekeurd wordt door het Nintendo team. Ik ben benieuwd hoe Nintendo deze flinke monitoringklus structureel gaat bijhouden en of het niet tot een enorme chaos gaat leiden.

Natuurlijk is het logische dat Nintendo een manier zoekt om het MiiVerse kindvriendelijke te houden, maar roepen ze met dit soort acties mensen niet alleen maar op om er misbruik van te maken?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch