Menu Premium

Dune het volgende project voor studio bekend van Conan Exiles

Hylke Haagsma 27/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Funcom is de ontwikkelaar achter Conan Exiles en gaat nu aan de slag met games gebaseerd op Dune. Funcom heeft namelijk een deel gesloten met Legendary Studios, een divisie van Legendary Entertainment, die de film en televisierechten op Dune in handen hebben. Gaan het nieuwe brute games worden?

Drie verschillende games

Er moeten drie games gaan uitkomen in het Dune universum de aankomende zes jaar. Een daarvan is een op en wereld multiplayergame die dit jaar in pre-productie zal gaan. Mogelijk zal dit ook een survival game worden net zoal Conan Exiles. Over de andere games is vooralsnog nog niets bekend. Dune is een geschreven sciencefiction verhaal van Frank Herbert. Het kreeg verschillende vervolgen in de vorm van een serie en ook een bioscoopfilm. Het werd geproduceerd door New Amsterdam Entertainment met een budget van 20 miljoen dollar. In 2001 won de serie twee Emmy Awards voor beste cinematografie en ook de beste special effects. Dit resulteerde in Children of Dune, een vervolg in 2003.Ook wordt er een nieuwe film gemaakt die in 2020 moet verschijnen. In deze film zal Jason Momoa, bekend van Game of Thrones, de hoofdrol spelen.

Dune 2000

Deze nieuwe games zouden niet de eerste games zijn rondom de films. Eerder was er bijvoorbeeld al Dune 2: The building of a Dynasty. Dit was een RTS game uit 1992 alweer. Een lange tijd geleden dus! Daarnaast was er ook nog eens het orgineel die simpelweg “Dune” heette en Dune 2000. Laatsgenoemde werd ontwikkeld door Westwood Studios en Intelligent Games.

Zijn jullie een beetje te paaien voor een nieuwe game in dit universum? Of hebben jullie hier nog nooit van gehoord? Laat vooral even weten in de comments als je warme gevoelens hebt bij de serie of misschien wel de oude RTS-games!

Benieuwd geworden naar de game? Check hierboven wat oude gameplay beelden, de nostalgie!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch