Menu Premium

Driveclub PS Plus-upgrade blijft geldig na het eindigen van PS Plus

Lisette Atsma 09/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Evolution Studios is al een poosje bezig met hun PlayStation 4-exclusieve racing-game Driveclub. De game werd aangekondigd voor de next-gen console in 2013, maar werd vervolgens uitgesteld omdat de ontwikkelaar meer tijd nodig had om de game te leveren die ze wilden uitbrengen. Het idee voor de game was een gratis PS Plus-versie om de game uit te proberen welke je vervolgens kunt uitbreiden met de rest van de game. Deze Driveclub PS Plus-upgrade blijft geldig na het eindigen van PS Plus-lidmaatschap. Dit na zware kritiek van gamers toen Sony eerst het tegenovergestelde had aangekondigd.

Het Amerikaanse Evolution Studios heeft al eens eerder een racegame-serie gemaakt, namelijk Motorstorm, welke zich voornamelijk bezighield met offroad-racing van bikes, ATV’s, buggies, rally-auto’s en andere wagens. Driveclub daarentegen zal gaan om racen in luxe raceauto’s over afgezette, ‘openbare’ wegen. De game wordt een sociaal-gerichte racegame waarin je samen met vrienden een team kunt opstellen en punten kunt verdienen.

Oorspronkelijk was het verhaal dat je als PlayStation Plus-lid de exclusieve PlayStation Plus-editie gratis zou kunnen uitproberen. Dit zou tien verschillende auto’s en één land aan mappen omvatten. Met deze items zou je verder toegang krijgen tot de alle online en offline features van de game. Later werd bekend dat je naast deze gratis goodies toegang tot de rest van de game digitaal kon aankopen. Gamers zouden echter wel de toegang tot alle content, zowel gratis, als waar ze voor betaald hadden, kwijtraken wanneer ze hun PlayStation Plus-lidmaatschap zouden laten verlopen. Je kon de game wel los kopen in de winkel, maar dit zou je niet kunnen koppelen aan de progressie van je PlayStation Plus-versie.

Het feit dat men geforceerd werd lid te blijven van PlayStation Plus om toegang tot de game te behouden, werd alles behalve enthousiast ontvangen door gamers. Sony heeft hierom toegegeven dat dit idee van hen ‘ongepast’ was en heeft deze beslissing hierover vandaag dus teruggedraaid. Driveclub komt uit op 8 oktober dit jaar en zal alleen te spelen zijn op de PlayStation 4.

Driveclub PS Plus-upgrade blijft geldig na het eindigen van PS Plus

Driveclub PS Plus-upgrade blijft geldig na het eindigen van PS Plus

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch