Menu Premium
Loading...

Dragon Age: Inquisition Gamescom 2013 A World Unveiled Trailer

Gamekings Redactie 21/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Dragon Age-serie van BioWare heeft de afgelopen vier jaar in een achtbaan gezeten. Het eerste deel, Dragon Age: Origins, lag op 6 november 2009 in de winkels. Dragon Age: Origins was een diepe role-playing game, met een strategische twist in de gevechten. Deze gameplay, gecombineerd met de vrijheid van keuzes, werd enorm gewaardeerd door de critici en gamers. Met deze nieuwe Dragon Age: Inquisition trailer lijkt BioWare de goede kant op te gaan.

Het vervolg op Dragon Age: Origins, Dragon Age 2, hoopte voort te borduren op dit succes. Dragon Age 2 werd gereleased op 11 maart 2009 en stelde een hoop fans van het Dragon Age-universum teleur. De basis van Dragon Age veranderde radicaal. Vrijheid is wat de Dragon Age: Origins zo populair maakte en in Dragon Age 2 kon je niet meer je eigen personage maken, maar werd je beperkt tot één personage, genaamd ‘The Champion of Kirkwall’. De gevechten waren ook meer action-based en de strategische elementen waren naar de achtergrond geschoven. Deze veranderingen waren moeilijk- en nauwelijks verteerbaar voor de Dragon Age: Origins fans. De critici waren nog redelijk mild over de game, maar de fans waren genadeloos en haakte massaal af.

Op 19 mei 2011 werd bekend gemaakt dat er een vervolg kwam op Dragon Age 2. De game werd bekend gemaakt als Dragon Age III en kreeg later de titel Dragon Age: Inquisition. Toen bekend werd dat de game weer terug ging naar zijn roots, waren de oorspronkelijke fans van de serie enthousiast. Op de E3 2013 konden we voor het eerst beelden bij Dragon Age: Inquisition zien.

Tijdens de personferentie van EA op de Gamescom 2013 is er een Developer Diary voorgeschoteld. Het werd al gauw duidelijk dat Dragon Age: Inquisition een hele andere weg in wil slaan dan Dragon Age 2. Creative Director Mark Laidlaw, vertelt dat de nieuwe generatie Dragon Age-games draait om vrijheid. Niet alleen wat het verhaal betreft, maar de werelden worden groter en open. De gebieden variëren van jungles tot woestijnen en achter elke hoek schuilt wel een geheim. In een interview vertelde Ray Muzyka, BioWare’s ex-CEO , dat er goed gekeken is naar open wereld games zoals onder andere The Elder Scrolls V: Skyrim.

In Dragon Age: Inquisition speel je als een Inquisitor. Als Inquisitor kruip je in de huid van een bevelhebbende commandant. Dit is ten opzichte van de vorige games al een groot verschil, aangezien je nu zelf  ‘agents’ mag commanderen, in plaats van gecommandeerd worden. De vrijheid van de speler is ook weer helemaal terug. Je kan nu weer kiezen tussen verschillende rassen en klassen. Genoeg redenen voor de oude fans om weer in de Dragon Age-wereld te duiken.

Wil je meer weten over het nieuwe deel van de Dragon Age-serie? Je ziet het in deze gloednieuwe Dragon Age: Inquisitor trailer.

Dragon Age: Inquisition trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch