Menu Premium

Dragon Age: Inquisition’s sex scenes zijn niet vulgair volgens BioWare

Gamekings Redactie 14/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

BioWare heeft de reputatie om seks-scènes in hun games te stoppen. Ook in hun volgende RPG komt het vurige onderwerp aan bod, maar Dragon Age: Inquisition’s sex scenes zijn niet vulgair volgens BioWare. Een collectieve ‘aaaaah!’ is wel op zijn plek.

Seks in games is een ‘gevoelig’ onderwerp. Wat laat je zien? Wat laat je niet zien? Het seks-taboe is nog altijd aanwezig en vindt vaak politieke weerstand, minder dan in bijvoorbeeld films. BioWare heeft al aardig wat op haar kerfstok staan en verwerkt het onderwerp regelmatig in haar games. Een recent voorbeeld van media-paniek ontstond naar aanleiding van de mogelijkheid om een homoseksuele scène te laten ontvouwen in Mass Effect.

Gamers kunnen in Dragon Age: Inquisition wederom seks-scenes verwachten, maar deze worden smaakvol en volwassen volgens Bioware’s cinematic director Jonathan Perry. “Wat we hebben geprobeerd en niet echt werkte is, nou ja, niet extreem grafisch. In Dragon Age: Origins hadden we personages die in lingerie rond kropen en dat misstond”, vertelt Perry. Helemaal wanneer karakters ‘interactie’ met elkaar hebben, zou het erg duur en tijdrovend worden om het geloofwaardig te laten overkomen.

Perry is erg tevreden over de pikantere scenes in Mass Effect, waar naakte personages door schaduwen en de camera discreet in beeld komen. Hij vindt dan ook dat dát de richting is die BioWare met de nieuwe Dragon Age moet inslaan. Daarnaast geeft Perry te kennen dat de focus niet louter op de seks moet liggen maar ook op de ontwikkeling van een character.

In-your-face billen-shots, zoals in Mass Effect, hoeven we in ieder geval niet te verwachten in Dragon Age: Inquisition. “Ik kan niet zeggen dat we soortgelijke scenes doen in Dragon Age: Inquisition, maar we willen het camerawerk zoveel mogelijk afstemmen op de persoonlijkheid van het personage en dat die op hen reageert. Dat komt er volgens Perry op neer dat het camerawerk in een vechtscène zeker gaat verschillen van een romantische scene, waarin de camera langzamer zal bewegen en de personages anders in beeld worden gebracht.

Hoe heet en smaakvol de seks in Dragon Age: Inquisition wordt, gaan we in het derde kwartaal van 2014 beleven. Dan ligt de game in de winkels voor de PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Dragon Age: Inquisition's sex scenes zijn niet vulgair volgens BioWare

Dragon Age: Inquisition’s sex scenes zijn niet vulgair volgens BioWare

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch