Menu Premium

Dragon Age: Inquisition krijgt geen character DLC

Lisette Atsma 10/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Spelers van Mass Effect 3 kennen de controversie vast nog wel: het feit dat DLC-personage Javik,één van de gedacht uitgestorven Protheans, al op de disc van de game te vinden was, maar apart gekocht moest worden om gespeeld te mogen worden. Bioware lijkt hiervan geleerd te hebben: Dragon Age: Inquisition krijgt geen character DLC om deze precieze reden.

“Omdat de party-leden zo diep in het verhaal gevlochten zijn, kunnen we ze niet zomaar naderhand toevoegen. Vanwege het feit dat ze door de hele game heen geprogrammeerd moeten worden, moet een deel van de informatie op een disc gebrand en meegezonden worden. Dit heeft tot kritiek geleid dat we mensen forceren voor content te betalen welke ze al bezitten. Dit is niet zo, maar hierom hebben we voor Dragon Age: Inquisition gekozen die route niet te nemen. Er zullen daarom dus geen DLC-personages zijn voor deze game”, aldus de woorden van Mike Laidlaw, creatief-manager voor de nieuwste titel in de reeks.

De negen personages die nu zijn aangekondigd gaan dus alle metgezellen die we kennen rekruteren. We weten nog maar van zes hiervan de identiteit. Iedereen’s favoriete dwerg Varric is in ieder geval van de partij. Daarnaast weten we van Cassandra Pentaghast, Seeker of the Chantry, Vivienne, een mage uit Orlai, De elfse boogschutter Sera, Iron Bull de Qunari huurling en Solas, een elfse magier. Ook gaan er geruchten in de rondte dat Alistair misschien terug zou kunnen keren als een speelbaar personage, maar dit is nog niet vastgesteld.

We zijn nog in afwachting voor de laatste drie personages en wie dit gaan zijn. Hopelijk krijgen we dit weekend nog veel meer Bioware-nieuws, want ze hebben een heel vol schema opgesteld voor de PAX East van dit weekend. Veel langer hoeven we vast niet meer te wachten, want de planning is om Dragon Age: Inquisition nog dit najaar uit te brengen op PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en de PC.

Dragon Age: Inquisition krijgt geen character DLC

Dragon Age: Inquisition krijgt geen character DLC

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch