Menu Premium
Loading...

Dragon Age: Inquisition E3 Demo Part One: The Hinterlands

Gamekings Redactie 09/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dragon Age: Inquisition is het nieuwe deel in de Dragon Age-serie van BioWare. Het is inmiddels het derde deel in deze serie en volgt Dragon Age: Origins uit 2009 en Dragon Age II uit 2011 op. Inmiddels, drie jaar later, zijn we dus aanbeland bij het eerste deel voor de nu current-gen consoles. Afgelopen maand, op de E3 2014 in Los Angeles, toonde BioWare een nieuwe demo waarin een aantal features van de game worden belicht en worden voorzien van commentaar door Mike Laidlaw, de creative director van Dragon Age: Inquisition. Je ziet het in ‘Dragon Age: Inquisition E3 Demo Part One: The Hinterlands’.

BioWare werd eind jaren negentig bekend met de Baldur’s Gate games, die als eerste op succesvolle wijze de gameplay van traditionele pen & paper role-playing games naar nullen en enen vertaalde. De afgelopen jaren verworven ze onder meer faam met titels als Neverwinter Nights, Mass Effect en Knights of the Old Republic. Het eerste deel in de Dragon Age-serie kwam zo’n vijf jaar geleden uit en sleepte een aardig wat awards in de wacht. Zowel critici als fans van het RPG-genre waren lovend over de game. Twee jaar later verscheen het tweede deel in de serie en hoewel de pers er redelijk over te spreken was, waren de fans heel wat minder blij, mede door een hoop controverse omtrent het verschrikkelijke DRM-systeem wat de game kende. Met dit derde deel in de serie wil BioWare het beste van beide games samenvoegen. De bekende Rassen als Human, Elf en Dwarf zijn uiteraard van de partij en ook het party-systeem blijft. Wel belooft BioWare meer grote omgevingen met meer vrijheid om daarin lekker je gang te gaan.

De vraag blijft of BioWare de vele harten die het is verloren door de teleurstelling van Dragon Age II terug kan winnen. Om op die vraag antwoord te kunnen geven moeten we geduld hebben tot 7 oktober. De game zal uitkomen voor de PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One en Xbox 360.
Dragon Age: Inquisition E3 Demo Part One: The Hinterlands

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch