Menu Premium

Dr Disrespect weer unbanned van Twitch

Dansky 26/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dr Disrespect, de bekende streamer van Twitch, is unbanned van Twitch na zijn wc avontuur afgelopen E3.

Het WC akkefietje

Dr Disrespect is een aantal weken geleden geband omdat hij op de E3, met cameraman en al, een WC in liep terwijl de camera aan het draaien was. De organisatoren van de E3 en Twitch waren hier niet van gediend; zijn toegangspas werd ingetrokken en zijn kanaal werd gebanned van Twitch.

Dr Disrespect offline

Hoe lang de ban zou duren is nooit gemeld door Twitch en ook de Doc heeft hier niks over gezegd. Een Twitch ban kan, volgens hun policy, één tot dertig dagen duren afhankelijk van de overtreden regel. Het account ging offline op 11 juni en, omdat het account op 19 juni nog steeds niet unbanned was, betekende dit een ban van in ieder geval twee weken tot uiterlijk dertig dagen.

Dr Disrespect online

Op 25 juni was daar ineens een verrassing voor de fans van Dr Disrespect. Het kanaal van de beste man is weer online en meteen stroomden duizenden fans de chatroom binnen. Omdat het kanaal weer te bezoeken was betekent dit dat het kanaal unbanned is. Al met al heeft de ban twee weken geduurd.

Dat het kanaal van een populaire streamer wordt unbanned is op zich al groot nieuws maar wat vooral merkwaardig is, is de enorme toestroom van fans. Hierdoor moest de chat in subscribe-only mode worden gezet om het aantal berichten te beperken. En Dr Disrespect was op dat moment niet eens online.

Baten overtreffen de kosten?

Door de enorme publiciteit van zijn stunt kan het nog wel eens zo zijn dat de comeback van Dr Disrespect hem veel oplevert. De overdonderende reacties van zijn fans laten zien dat zij hem niet in de steek hebben gelaten en vol verwachting uitkijken naar het moment dat zijn stream weer live gaat.

De dokter kan wel om het akkefietje lachen, zo blijkt uit onderstaande tweet. Hier is te zien dat zijn streaming setup under construction is met aan de rechterkant een bord met ‘No recording and photographing beyond this point’ en een ingang naar wat lijkt op een WC.

Wat vinden jullie? Is het terecht dat de Dokter weer terug op Twitch is? Had hij een perma-ban moeten krijgen? Je weet waar de comments staan, laat het ons weten!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch