Menu Premium

E3 2019: Dr Disrespect geband van Twitch voor filmen in een WC

Dansky 12/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De bekende Twitch streamer Dr Disrespect is geband van Twitch en heeft zijn toegangspas tot de E3 ontnomen zien worden nadat hij en zijn cameraman het publieke toilet van de E3 conferentie in liepen.

Dr Disrespect

Dr Disrespect, het alias van Herschel “Guy” Beahm IV, is een bekende Twitch streamer die vooral bekend is van battle royale games en zijn uitgesproken mening. Daarnaast is hij niet echt te missen met zijn gigantische snor die hij zelf Slick Daddy AKA the Poisonous Ethiopian Catterpillar noemt.

Eerste keer meteen raak

Het gebeurde tijdens zijn eerste, zo stelt hij, IRL stream van Twitch op de eerste dag van de E3 voor het publiek. De beste dokter, inclusief cameraman, liep een publieke WC in terwijl er duizenden mensen naar zijn stream keken en een aantal mensen hun behoeften aan het doen waren. Je kan je best voorstellen hoe dat voelt als je nietsvermoedend naar de WC gaat en er vervolgens een man met een gigantische snor even poolshoogte komt nemen. Kort daarna ging het Twitch kanaal van Dr Disrespect offline.

Twee regels in één klap

Het filmen in een WC is, zoals je vast wel kan raden, totaal niet de bedoeling. Dr Disrespect heeft met deze stunt in ieder geval twee regels aan zijn laars gelapt.

Ten eerste heb je daar de Twitch Community Guidelines die stelt dat je niet iemand mag filmen als hij of zij dat niet wilt. Daarnaast is er nog de wet van Californië die stelt dat je niet het interieur van een publieke WC mag filmen met de bedoeling om de privacy van de bezoekers daar aan je laars te lappen.

Wie zich brandt moet op de blaren zitten

De gevolgen voor zijn Twitch kanaal zijn nog niet bekend maar over het algemeen krijgen streamers die de Terms of Service van Twitch overtreden hun kanaal wel weer terug. Echter wat dit voor consequenties zal hebben voor de toekomstige E3 bezoeken van Dr Disrespect is nog lastig te zeggen. In ieder geval is voor nu zijn toegangspas ingetrokken zo meldde Kotaku. Verdere consequenties zijn nog niet door de E3 gemeld maar dit kan nog wel eens een staartje krijgen gezien de samenhang met privacy.

In ieder geval is dit voor Dr Disrespect een goede publiciteitsstunt geweest maar of de baten de kosten zullen overtreffen kan nog niet met zekerheid gesteld worden.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch