Menu Premium

Dit is waarom Star Wars Jedi: Fallen Order geen vrouwelijk hoofdpersonage heeft

Hylke Haagsma 08/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Star Wars Jedi: Fallen Order heeft een mannelijk personage in de hoofdrol. En dit omdat Rey, gespeeld door Daisy Ridley, het hoofdpersonage is in de huidige Star Wars trilogie. Dit geeft game director Stig Asmussen aan.

Er is gesproken over een ander geslacht voor het hoofdpersonage in Star Wars Jedi: Fallen Order

“We talked about diffrent gender”, vertelde Asmussen tegen Game Informer. “We arrived where we were because at the time, Rey was the thing for Star Wars, and so it made a lot more sense for us to have a male protagonist.”

Natuurlijk zijn ontwikkelaars vrij om de game te maken die zij willen maken. En als ze een mannelijk hoofdpersonage willen dan moeten ze dat lekker doen. Toch is het frustrerend voor sommige mensen dat Rey’s optreden in de films een reden zou zijn om geen vrouwelijke hoofdpersonage in de game te stoppen. Alsof er dan maar plek is voor één heldin in de galaxy. Het is natuurlijk ook niet zo dat developers zo dachten toen Luke het hoofdpersonage was. Toen zijn er namelijk enorm veel mannelijke hoofdpersonages in de games verschenen naast dat de held van de film ook een man was.

In welke Star Wars game kan ik wel als vrouw spelen dan?

Er zijn maar een aantal Star Wars games die je als vrouw laten spelen. In Knights of the Old Republic kan je je eigen personage maken en dus ook een vrouw. Verder komen wij niet heel veel verder dan Iden Versio in Star Wars: Battlefront 2. In 1994 kon je wel bepaalde stukken van de game Super Star Wars: Return of the Jedi met Leia spelen. En in Star Wars Battlefront 2 kun je vrouwelijke personages selecteren in de multiplayer. Ook vinden sommige mensen het jammer dat we weer als een mens spelen. Star Wars staat namelijk bol van de interessante wezens/aliens waar we ook mee zouden kunnen spelen. De studio heeft hier wel aan gedacht. Ultimately we didn’t go with an alien race because we felt like – no pun intended – that would alienate a lot of people,” aldus Asmussen. “We wanted to make sure there was a real human connection to that character we have in the game.”

Star Wars Jedi: Fallen Order belooft hoe dan ook een interessante en actievolle game te gaan worden en we hebben dan ook zin in de release in oktober! Wat vinden jullie? Is Rey’s aanwezigheid als hoofdpersonage in de huidige trilogie een goede reden om in de game niet voor een vrouwelijke maar een mannelijke held te kiezen?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch