Menu Premium

Destiny is de meest succesvolle game franchise-lancering ooit

Angelique Grift 10/09/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bijna elke gamer heeft zich voor een aantal uren teruggetrokken achter zijn of haar console, want sinds gisteren kun je Destiny spelen. Na het lange wachten, een berg aan trailers en hoge verwachtingen, kun je dan eindelijk de game spelen en zien of het jouw verwachtingen waarmaakt. Dag één heeft de game in ieder geval geen windeieren gelegd, want Destiny is de meest succesvolle game franchise-lancering ooit.

Destiny is wereldwijd op de eerste dag voor meer dan 500 miljoen dollar door de winkels en first parties ingekocht. De voorraad die ze bij Activision hadden bedacht voor de release van de game, is daarmee compleet uitverkocht. Er wordt vanuit het bedrijf zelfs geroepen dat dit de grootste lancering is van een nieuwe video game franchise in de geschiedenis. Bobby Kotick, CEO van Activision Blizzard, zegt dat dit enorme succes te danken is aan de ontzettend grote vraag naar Destiny vanuit het publiek. De winkeliers hebben de afgelopen maanden goed opgelet en willen uiteraard aan deze vraag voldoen. Voor de lancering van de game waren er maar liefst 11.000 nachtopeningen van gamewinkels.

Ook via YouTube en andere sociale media kun je niet meer om de game heen, want al vanuit 178 landen kun je genieten van al het Destiny-geweld. Deze eerste dag lijkt een succes, maar wat gaat de toekomst brengen voor Bungie’s Destiny? Voldoet de game aan jouw verwachtingen? Destiny is vanaf 8 september uit voor de Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4.

Destiny is de meest succesvolle game franchise-lancering ooit

Destiny is de meest succesvolle game franchise-lancering ooit

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch